Šport
2350 ogledov

Okužen tudi eden največjih nogometašev vseh časov

gol mreža žoga EPA Simbolična fotografija.
Novico o okužbi slovitega nogometaša je javnosti sporočila njegova družina.

Bržkone najboljši škotski nogometaš vseh časov Kenny Dalglish se je okužil z novim koronavirusom, je v petek zvečer sporočila njegova družina. Legendarni in 69-letni nekdanji nogometaš Liverpoola kaže blage znake okužbe, poročajo agencije.

Dalglish je eno najbolj slovitih imen otoškega nogomet. Med letoma 1969 in 1977 je igral za Glasgow Celtic in z njim po štirikrat slavil v škotskem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, nato pa je prestopil v Liverpool.

Med letoma 1977 in 1990 je v zlatem obdobju za Redse skupno osemkrat slavil v elitnem angleškem prvenstvu ter trikrat zmagal v tedanjem pokalu državnih prvakov, zdajšnji različici lige prvakov. Za Liverpool je na 515 tekmah dosegel 172 golov.

Po koncu igralske kariere je zaplul v trenerske vode. Med letoma 1985 in 1991 je imel dvojno vlogo pri Liverpoolu, kot igralec in trener je trikrat slavil v najmočnejšem angleškem ligaškem tekmovanju in osvojil dva pokala FA, v nadaljevanju strokovne kariere je vodil tudi Blackburn, Newcastle, Celtic in ponovno Liverpool v sezoni 2011/12.

Najgloblje sledi je pustil pri Blackburnu, ki je pod njegovim vodstvom zmagal v premier leaague v sezoni 1994/95.

Dalglish je za škotsko izbrano vrsto na 102 tekmah dosegel 30 golov, britanska kraljica Elizabeta II. pa mu je leta 2018 podelila viteški naziv.

Po poročanju angleški medijev je Dalglish bolnišnico obiskal zaradi zdravljenja z antibiotiki, spotoma pa so mu potrdili okužbo s COVID-19.

dalglish | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice