Šport > Nogomet
2129 ogledov

NBA zvezdnik v Sredozemlju reševal migrante pred utopitvijo

Marc Gasol twitter
Košarkarski zvezdnik na pomoč migrantom.

Zvezdnik NBA ekipe Memphis Grizzlies Marc Gasol je sodeloval pri reševanju migrantov, ki so se v želji po boljšem življenju v Evropi podali čez Sredozemsko morje in pri tem naleteli na težave.

Na poti iz severne Afrike v Evropo vsako leto umre kopica ljudi, tokrat pa se je migrantom pokvarilo plovilo in začelo toniti. Mlajši od bratov Gasol je sodeloval v reševalni ekipi, ki je iz morja rešila žensko in ji tako rešila življenje.

"Frustracija, jeza in nemoč. Neverjetno je, da je toliko ljudi prepuščeno smrti na morju. Čutim veliko občudovanje do ljudi, ki jih imam trenutno za svoje soigralce," je ob fotografiji reševanja zapisal košarkar.

Marc in Pau Gasol sta sicer znana po svojem humanitarnem delu, že leta njuna fundacija pomaga revnim ljudem na vseh koncih sveta. 

 

 

Komentarjev 4
  • kapibara1 12:10 19.julij 2018.

    To NI reševanje !!

  • perhan63 10:50 19.julij 2018.

    ma nej svoje čikanose rešuje pa jih tihotapi v zda ..bo dobil doživljensko

  • NeAnonimni 10:20 19.julij 2018.

    Noben ne poroča o potencialnem sodelovanju tihotapcev s temi ladjami "dobrodelnih organizacij". Nekje sem bral, da je italija želela urediti migracije, med drugim tudi s tem, da bi te organizacije morale dovoliti policiji vstop na krov in razkriti svoj vir ...prikaži več financiranja (tihotapci?), ki pa so se (ne vse, ampak večina) uprle..