Šport > Nogomet
9 ogledov

Ne v Dubaj, domov k mami

Gareth Bale bi se ta hip sprehodil v prvo postavo vseh največjih klubov. (Foto: Žurnal24 main
Nova zvezda svetovnega nogometa je Gareth Bale. Valižan je s svojimi predstavami v Ligi prvakov očaral javnost. In kje se skriva recept za njegov uspeh? Ne v Dubaju, temveč doma pri mami.

Večkrat smo že povedali, da ni naprodaj. Če pa bi bil, bi bila cena precej višja od 30 milijonov funtov.
Harry Redknapp
"Pred kratkim sem mu dal štiri dni dopusta ter mu rekel, naj odide v tujino in se sprosti. In je odšel – domov k mami v Cardiff," o Garethu Balu pravi trener Tottenhama Harry Redknapp. Medtem ko se angleški nogometni milijonarji redno sproščajo v ekskluzivnih letoviščih v Dubaju, je Bale izbral domače okolje.

Vrtoglava cena še raste
Tottenham je 21-letnega valižanskega čarovnika leta 2007 za začetnih pet milijonov funtov (odškodnina je v skladu s poznejšimi nastopi še zrasla) pripeljal iz Southamptona. Danes je njegova cena astronomska; Redknapp pravi, da je precej višja kot 30 milijonov funtov. "Večkrat smo že povedali, da ni naprodaj. Če pa bi bil, bi bila cena precej višja od 30 milijonov funtov," opozarja trener Tottenhama.

"Kot topovska krogla"
Bale je svoj meteorski vzpon začel šele to koledarsko leto. Pred 1. januarjem je začel vsega 20 tekem v Premier League, njegova trenutna pravljica pa je vrhunec doživela na prvi tekmi z Interjem v Milanu, ko je zabil hat-trick. "V Evropi so ga res spoznali šele takrat, v Angliji pa dobro vemo, da je že prejšnjo sezono končal kot topovska krogla," se je domiselno izrazil trener Arsenala Arsene Wenger, ki je znan po svojem dobrem občutku za mlade igralce.

"Taxi za Maicona"
Tottenhamovi navijači so med zmago nad Interjem v sredo vzklikali "Taxi za Maicona", saj je Bale brazilskega, za mnoge najboljšega bočnega branilca na svetu dobesedno uničil. "Fantje so se v slačilnici glede tega šalili. Trenutno preprosto uživam v nogometu. Vedno sem verjel v svoje sposobnosti," pa skromno pravi Bale, novi ljubljenec angleške nogometne javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.