Šport > Nogomet
28 ogledov

''Ne verjamemo, da se to lahko ponovi''

nk olimpija Saša Despot
Nogometaši Olimpije bodo v sredo na povratni tekmi v Žilini iskali napredovanje v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov.

Slovenski državni prvak se pripravlja na povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov s slovaškim Trenčinom.

Olimpija je v Stožicah doživela pravcati šok, saj je po dobre pol ure igre zaostajala z 0:4, nato pa z goli Etiena Velikonje, Mihe Zajca in Blessinga Elekeja znižala na 3:4 in ohranila možnosti za napredovanje v naslednji krog.

''Poraz na prvi tekmi ni zamajal naše samozavesti. Prepričan sem, da bomo bistveno bolje krenili v povratni obračun, saj vemo, od kod pretijo največje nevarnosti. Ne nazadnje smo z uvodno prvenstveno zmago okrepili našo samozavest. V Žilini nas namreč čaka povsem drugačna zgodba, kot je bila tista na Stožicah. Preprosto ne verjamem, da se nam lahko ponovi tako slab uvod v tekmo, obenem pa si želim, da bi se znali ustrezno odzvati na njihovo agresivno igro,'' je za klubsko spletno stran povedal Velikonja, strelec odločilnega zadetka na uvodni ligaški tekmi s Celjem.

Velikonja je prepričan, da je slovaški prvak premagljiv z dvema goloma razlike, zato verjame v končni uspeh Olimpije. ''Takoj po končani tekmi v Stožicah sem dejal, da verjamem v naš končni uspeh. To pa zato, ker ima Trenčin kar nekaj pomanjkljivosti v svoji igri, ki jih lahko ob ustrezni taktični pripravi izkoristimo v svoj prid. Še posebej sem vesel zaradi prvenstvene zmage proti Celju, ki je pokazala določen napredek v naši igri. Predvsem v fazi obrambe, ki je šepala v prvem polčasu na prvi tekmi. Vsi dobro vemo, da se v Evropi igra na rezultat, da je kakovostna moštvena izvedba pomembnejša od umetniškega vtisa, ki na dolgi rok ne prinaša pozitivnega rezultata. Verjamem v naše moštvo, ki ima dovolj kvalitete in znanja, da preskoči sicer visoko slovaško oviro,'' je dodala nova okrepitev ljubljanskega kluba.

Šempetrčan se je v uvodu v sezono izkazal kot najpomembnejši nakup poletnega prestopnega roka, saj se je med strelce vpisal tako na mednarodnem kot na domačem prizorišču. ''Jasno je, da sem zadovoljen z doseženima zadetkoma proti Trenčinu in Celju, a si v nadaljevanju sezone želim bistveno več. Vsako tekmo gremo na zmago, in kadar moštvo igra dobro, običajno na površje splava učinek posameznika. V vsakem primeru pa bom storil vse, kar je v moji moči, da z zadetki prispevam pomemben delež k uspehom moštva,'' je zaključil Velikonja.

Nogometaši Olimpije bodo v sredo na povratni tekmi v Žilini iskali napredovanje v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.