Šport > Nogomet
25 ogledov

"Nekateri bi še naprej molzli državo"

Aleksandar Vučić podpredsednik srbske vlade EPA
V Srbiji je še naprej zelo vroča tema privatizacija dveh največjih beograjskih nogometnih klubov Partizana in Crvene zvezde. Sedaj je odločno stališče zavzel Aleksandar Vučić, podpredsednik srbske vlade.

Olastninjenje je edina rešitev za največja srbska nogometna kluba, mestna rivala iz Beograda, Crveno zvezdo in Partizan, ki ju pestijo denarne težave. Slednjo napoved, o kateri se sicer govori že nekaj časa, je kot nujno predstavil podpredsednik srbske vlade Aleksandar Vučić. Po njegovem bi lahko projekt privatizacije končali v roku enega leta.

Vučić je bil v nedeljo gost oddaje na Televiziji Pink, v kateri je spregovoril tudi o morebitnih partnerjih, a skritega asa v rokavu še ni izvlekel. Arabskih zalivskih mogotcev, ki vlagajo milijone v največje evropske klube, za zdaj Srbi niso prepričali in ostajajo precej hladni do investicij v srbski nogomet, saj jih skrbi možnost nasedlih investicij zaradi zelo slabih razmer v obeh klubih.

Arabci niso zainteresirani

"Na našo velikansko žalost je temu tako, da Arabcev vlaganja ne zanimajo, vendar pa nekdo mora biti zainteresiran, to poglavje je treba čim prej končati," je dejal Vučić. "Obstajajo ljudje, ki jih zanimajo investicije v nogomet. Navijači so bili do napovedi do privatizacije zelo kritični, a je bila vsa negativna publiciteta predvsem posledica slabega poznavanja tematike," je dejal.

"Nekateri so prepričani, da gre za družbeno oziroma državno lastnino, da to pravzaprav ni od nikogar in da je očitno treba še naprej molsti državo, ki naj bi vedno znova dajala denar ter podpirala slabo poslovanje in kopičenje dolgov, ki znašajo že od 30 do 50 milijonov evrov, ob tem pa država od vsega tega ne bi imela niti prebite pare. Če nekdo misli, da lahko država za veke vekomaj zalaga denar, oni pa ga lahko porabljajo kakor hočejo, se bogatijo, klubi pa so iz dneva v dan revnejši, lahko ob tem rečem le, da to ne pelje nikamor in da tega več ne bomo podpirali," je bil jezen Vučić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.