Šport > Nogomet
550 ogledov

Nekdanji hrvaški reprezentant zaradi groženj s smrtjo pristal v zaporu

Ognjen Vukojević Epa
Nekdanji hrvaški nogometaš je v pijanem stanju verbalno napadel soprogo ter ji grozil s smrtjo.

Nekdanji hrvaški nogometni reprezentant ter aktualni selektor mladinske U-20 reprezentance Ognjen Vukojević naj bi po poročanju hrvaških medijev pristal v zagrebškem zaporu Oranice zaradi groženj in nasilja nad soprogo.

Po poročilih v Jutarnjem listu naj bi Vukojevića policiji prijavila soproga, ki je nogometaša obtožila verbalnega nasilja ter resnih groženj. Vukojević naj bi namreč prišel domov v pijanem stanju, nato pa se je spravil na soprogo, kateri je grozil celo s smrtjo, kar je bilo potrjeno tudi naslednje jutro, ko so nekdanjega reprezentanta privedli na sodišče.

Ognjen Vukojević | Avtor: Epa Epa

Po zaslišanju mu je sodišče odredilo prepoved približevanja soprogi na manj kot 200 metrov, kar tudi pomeni, da se mora izseliti iz njunega skupnega stanovanja.

"Obtoženčevo obnašanje je vzbudilo pri soprogi strah ter občutek ogroženosti njenega življenja, ter življenja članov njene družine. Po zaslišanju je sodišče prišlo do rešitve, da je obtožencu naložilo prepoved približevanja žrtvi. Iz previdnosti se ga bo tudi oddaljilo od doma, kjer sta skupaj živela," so sporočili iz zagrebškega tožilstva.

Ognjen Vukojević | Avtor: Epa Epa
Po poročanju hrvaških medijev naj bi se incident zgodil v četrtek, malo čez polnoč. Nekdanji nogometni zvezdnik se je vrnil domov pijan, kar pa je zmotilo njegovo soprogo, 38-letno nekdanjo Miss Hrvaške, ki mu je to tudi očitala. Vukojević se je nato spravil nanjo z resnimi grožnjami, saj ji je grozil celo s smrtjo ter s smrtjo njenih bližnjih.

Prestrašena Vukojevićeva žena je nato poizkušala poklicati policijo, a ji je, še preden je uspela centrali pojasniti, zakaj kliče, njen mož telefon iztrgal iz rok. A bilo je prepozno... Policija je bila že obveščena, tako da je hitro odreagirala ter prijela nekdanjega nogometnega asa. Obenem mu je tudi izmerila 0,6 promila alkohola v krvi.

"Lahko potrdim, da sem zaradi nesoglasja s soprogo opravil razgovor na Državnem tožilstvu. Na svobodo sem bil izpuščen ob obvezi, da v času, dokler se vsa ta nesoglasja v popolnosti ne rešijo, ne živiva v skupnem gospodinjstvu. Verjamem, da bomo to situacijo kmalu rešili v krogu naše družine, do takrat pa vas prosim za razumevanje, da vse svoje družinske zadeve zadržim znotraj štirih zidov," je za Jutarnji list izjavil Vukojević.

Ognjen Vukojević | Avtor: Epa Epa

Danes 36-letni Bjelovarčan je sicer nogometno kariero začel pri matičnem Bjelovaru, preden ga je v svoje vrste zvabil Slaven Belupo. Po zelo kratki avanturi v Belgiji se je vrnil na hrvaško, kjer je zablestel v dresu zagrebškega Dinama. Postal je redni član reprezentance, katere dres je tekom svoje kariere nosil na 55 tekmah, sledil pa je tudi prestop k Dinamu Kiev, kjer je igral kar naslednjih sedem let, z vmesnima kratkima posojama k Spartaku Moskvi ter zagrebškemu Dinamu. Preden je leta 2017 postavil kopačke v kot, je še dve leti igral za Austrio Dunaj.

Po končani igralski karieri je prevzel vlogo skavta pri kievskem Dinamu, enako vlogo pa je opravljal tudi za hrvaško reprezentanco, preden je leta 2019 postal selektor kategorije U-20.

dalić vukojević Podpora Hrvaški Šport Šov v ukrajinskem parlamentu: "Plačali bomo Vukojevićevo kazen" Vida Možnost suspenza Šport Hrvaški nogometaš povzročil mednarodni incident ter razjezil Ruse
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.