Šport > Nogomet
6199 ogledov

Nekdanji kapetan in soigralec spregovorila o Janu Oblaku

Jan Oblak Atletico Brugge Epa
Slovenski vratar tema številnih pogovorov v Španiji.

Gabi, nekdanji kapetan madridskega Atletica, ki se je preselil h katarskemu Al Saddu in tako združil moči z nekdanjim asom Barcelone Xavijem, je v oddaji El Partidazo radia COPE spregovoril o slovenskem vratarju Janu Oblaku. Slednji je trenutno priljubljena tema v španskih medijih, saj so številni mnenja, da namerava zapustiti colchonerose.

Težava naj bi bila predvsem pogodba. Trenutna Škofjeločanu poteče leta 2021, želi pa si boljših pogojev. Atletico je v zadnjem času sicer podaljšal sodelovanje s kar nekaj zvezdniki.

"Oblak je tako odločilen kot Antoine Griezmann, ekipi prinaša točke," je prepričan Gabi, ki je še dodal: "Atleti se bodo morali potruditi, da bo ostal. In verjamem, da bo nadaljeval pri Atleticu, želi si ostati. Njegov položaj je težak. Prepričan sem, da si želi obnoviti pogodbo in da bosta obe strani prišli do dogovora."

Španski mediji so prepričani, da največjo težavo predstavljajo Slovenčeve finančne zahteve. "Vsi igralci napredujejo. Če želiš zadržati vrhunske igralce v klubu, ki finančno ni tako močan kot nekateri drugi, je težko, saj ne moreš vse obdržati le z visokimi plačami. Klub je tako v kompliciranem položaju. Ne gre za to, da Atletico ne bi želel ponuditi boljših pogojev, gre za to, da mora delovati v okviru svojih finančnih zmožnosti," pravi nekdanji kapetan Atletica.

Gabijev nekdanji moštveni kolega Juanfran, ki je še vedno član madridskega moštva, si želi, da bi Atletico toliko povečal svoj proračun, da bi zagotovil Oblakovo prihodnost v Madriduu. "Naredil bi vse, da bi se to zgodilo," je dejal 33-letni bočni branilec za El Larguero. "Nekateri igralci včasih oddidejo, drugi pridejo in ni težav. Njemu pa bi dejal bianco ček, ker si ga zasluži," je še menil Juanfran.

Komentarjev 1
  • Avatar Sulinna
    Sulinna 00:22 17.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top