Šport > Nogomet
593 ogledov

Nekdanji nogometaš Barcelone zaradi poškodb končal kariero

Jeremy Mathieu Profimedia
Jeremy Mathieu je zaradi poškodbe sklenil svojo športno kariero.

Nekdanji osrednji branilec Barcelone in Valencie, Jeremy Mathieu, se poslavlja od profesionalnega nogometa. Šestintridesetletnik se je odločil kariero končati po tem, ko si je v preteklih dneh na treningu težje poškodoval koleno.

Jeremy Mathieu | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanjemu francoskemu reprezentantu bi pogodba s trenutnim klubom Sportingom iz Lizbone, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Andraž Šporar, morala končati konec junija, a španski Mundo Deportivo poroča, da je portugalski klub pristal na sporazumno prekinitev pogodbe.

"Kakorkoli že, 19 let sem živel od svoje velike strasti, ki mi je prinesla vzpone in padce, smeh in solze, zmage in poraze in neverjetne pokale," je ob tem po poročanju L'Equipe dejal Francoz.

Jeremy Mathieu | Avtor: Profimedia Profimedia

Mathieu je v svoji dolgi karieri zbral 582 članskih nastopov. V Franciji je igral za Sochaux in Toulouse, leta 2009 pa je prestopil v Španijo, kjer je najprej igral za Valencio, leta 2014 pa se je preselil na Camp Nou in že v prvi sezoni pri Barceloni se je razveselil trojčka naslovov - v ligi prvakov, državnem prvenstvu in kraljevem pokalu.

V portugalsko prestolnico se je kot prosti igralec preselil pred tremi leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.