Šport
24 ogledov

Pri Barci po petih letih kupili branilca

Jeremy Mathieu EPA
Barcelona je za 20 milijonov evrov kupila tridesetletnega francoskega obrambnega nogometaša Jeremyja Mathieuja, ki je doslej igral v Valencii.

Čeprav se Jeremy Mathieu doslej ni uveljavil v francoski članski reprezentanci, zbral je le dva nastopa, pa se je v klubski karieri izkazal na levem boku in v središču obrambe. "Sedaj imam priložnost, da zaigram za največji klub na svetu. Uresničila se mi je želja," je po prestopu h katalonskemu velikanudejal Mathieu, ki je pred tem igral za francoski ekipi Sochaux in Toulouse, nato pa se je leta 2009 preselil v Valencio.

Iz Barcelone so sporočili, da so poleg pogodbene vsote zapisali tudi odkupno klavzulo v primeru predčasne prekinitve štiriletnega dogovora v višini 50 milijonov evrov.

Tridesetletni Francoz, ki naj bi pri Barceloni nadomestil nekdanjega kapetana Carlesa Puyola,  ta je končal svojo športno pot, je v petih sezonah za netopirje odigral 126 ligaških tekem, dosegel pa je šest zadetkov. V četrtek bo Mathieu opravil zdravniški pregled, navijačem pa se bo na stadionu Camp Nou uradno predstavil ob 19.30. Zadnji nogometaš, ki ga je Barcelona kupila na položaju osrednega branilca je bil sicer pred petimi leti Dmitri Čigrinski. Ukrajinec se je le po letu, ki ga je prebil pod vodstvom Pepa Guardiole, vrnil v Šahtar iz Donecka.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.