Šport > Nogomet
491 ogledov

Nekdanji prvi vratar Uniteda veliki junak z zadetkom v 90. minuti

Anders Lindegaard Epa
Se še spomnite Andersa Lindegaarda?

Po upokojitvi legendarnega Edwina van der Sarja je celo za nekaj časa iz prve postave iztisnil Davida De Geo ter za nekaj tekem postal številka na vratih Rdečih vragov, potem pa je počasi utonil v pozabo...

Anders Lindegaard | Avtor: Epa Epa

Danski vratar Anders Lindegaard je tako v petih letih na Old Traffordu vsega skupaj zbral le 29 nastopov, svet pa je počasi pozabil na vratarja, ki svoj čas v boju za mesto v prvi postavi povzročal preglavice celo De Gei.

Danes 36-letni vratar se je po obdobju pri Manchester Unitedu preselil k West Bromwich Albionu, za katerega pa je zbral le en nastop v pokalu, preden je bil poslan k ekipi Preston North Enda. Kariero je nato poizkušal oživiti pri Burnleyu, a je v dveh letih zbral le dva nastopa.

Anders Lindegaard | Avtor: Profimedia Profimedia

Lansko poletje se je zato odločil, da ima dovolj Anglije. Odpravil se je na Švedsko, kjer je okrepil Helsingborg ter po dolgem času ponovno opozoril nase.

Končno je spet postal prvi vratar, bil pa je celo veliki junak svoje ekipe v 9. kolu domačega prvenstva na gostovanju pri Falkenbergsu.

Helsingborg je namreč proti zadnji ekipi na lestvici do 81. minute izgubljal kar z 2:0, nato pa je Anthony van den Hurk uspel znižati rezultat, preden se je Lindegaard ob prekinitvi v 90. minuti napotil v nasprotni kazenski prostor, kjer je z glavo uspel rezultat izenačiti ter postati veliki junak.

wayne rooney Odgovor Rooneyju Šport ''Zato si ne želiš obtičati z mano?'' wayne rooney ''Nadležen je'' Šport Razkril najbolj zoprnega soigralca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.