Šport > Nogomet
1955 ogledov

Nekdanji reprezentant zabodel svojega bratranca

Quincy Promes Profimedia
Ker gre za znano osebo in profesionalnega nogometaša, mu je sodišče izreklo še nekoliko strožjo kazen.

Nizozemsko sodišče je nekdanjega nizozemskega reprezentanta Quincyja Promesa obsodilo na 18 mesecev zapora zaradi povzročitve težke telesne poškodbe. Promes je namreč na družinski rojstnodnevni zabavi leta 2020 zabodel svojega bratranca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enaintridesetletni napadalec Spartaka iz Moskve, ki se je izrekel za nedolžnega, se ni zglasil na sodišču v Amsterdamu zaradi izreka sodbe, saj trenutno živi v Rusiji.

sodišče kladivo obsodba sodnik | Avtor: Profimedia Profimedia
Promes je svojega bratranca zabodel v nogo na koncu družinske zabave julija 2020, in sicer zaradi ukradene ogrlice, je ugotovilo sodišče.

Vsakdo, ki bi bil obsojen za kaznivo dejanje, bi običajno dobil vsaj leto dni zapora, vendar je Promes zaradi tega, ker je javna osebnost, dobil težjo zaporno kazen, so zapisali.

"Sodišče je upoštevalo, da je osumljenec profesionalni nogometaš in znani Nizozemec. Sodišče osumljencu očita tudi, da za svoje dejanje ni prevzel odgovornosti," so zapisali na sodišču.

Preiskavo je sprožilo telefonsko prisluškovanje iz ločene preiskave v primeru tihotapljenja mamil, v katerega je bil vpleten Promes.

Promes je bil maja obtožen, da je pretihotapil več sto kilogramov kokaina skozi belgijsko pristanišče Antwerpen leta 2020. V tej zadevi se bo sojenje začelo 11. avgusta. Nizozemska in Rusija sicer nimata sklenjenega sporazuma o izročitvi osumljencev kaznivih dejanj.

Promes je za reprezentanco oranj nastopil 50-krat, dosegel je sedem golov in bil del reprezentance na evropskem prvenstvu 2021, a od takrat ni oblekel oranžnega dresa.

V Amsterdamu rojeni Promes se je Ajaxu pridružil leta 2019 iz Seville za 15 milijonov evrov, nato pa se je leta 2021 vrnil k Spartaku. V Rusiji je bil leta 2017 imenovan za ruskega nogometaša leta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.