Šport > Nogomet
496 ogledov

Nekdanji reprezentant zaključuje kariero

Miran Burgić
Napadalec bo jutri odigral svojo zadnjo domačo tekmo.

Pri 33 letih se je za konec kariere odločil Miran Burgić. Napadalec, ki je petkrat oblekel tudi dres slovenske reprezentance, bo kariero sklenil v dresu Gorice. Z njo je trikrat postal slovenski prvak, še trtjič so bili Novogoričani najboljši v sezoni 2005/2006, ko je Trboveljčan na 35 tekmah v prvenstvu zabil 24 golov in s tem osvojil tudi naslov prvega strelca lige.

Po omenjeni sezoni se je preselil v tujino, v naslednjih štirih letih je bil član švedskega AIK, kasneje pa je igral še za Wacker Innsbruck, izraelski Hapoel Ramat Gan in ciperski Ethnikos Achna. Leta 2014 se je vrnil v Slovenijo in zaigral za Olimpijo, po letu dni pa se je vrnil v Gorico.

"Za mano je dolga kariera, polna lepih in manj lepih trenutkov, toda prišel je čas, ko je bilo potrebno sprejeti to odločitev. Na to sem že bil malce pripravljen in bi po vsej verjetnosti, če se ne bi zgodila tista poškodba, svojo nogometno pot v Gorici že končal. Letos sem bil na to pripravljen, vedel sem, da bom zaključil z igranjem nogometa, dopuščal sem le minimalno možnost nadaljevanja, zato mi te odločitve ni bilo težko sprejeti. Mogoče bo prišlo za mano in mi bo čez kakšna dva meseca težje, kot mi je sedaj, ampak trenutno tega občutka še ni," je za klubsko stran dejal Burgić.

Miran Burgić | Avtor: Profimedia Profimedia
In kaj mu bo ostalo po karieri v najlepšem spominu? "Zelo težko bi izbral samo en dogodek. Lepih je bilo ogromno. Npr. osvojitev naslova prvaka na Švedskem, igranje pred 30.000 gledalci kot podprvak in osvojitev pokala v Izraelu, a če bi moral izpostaviti enega, bi si izbral prvi naslov prvaka z Gorico. K temu sicer nisem ravno veliko doprinesel, saj sem bil večino sezone menjava, odigral sem le nekatere tekme, ampak nekaj je bilo tako posebnega, mogoče ker sem bil še zelo mlad in sem to doživljal kot popolno evforijo. Gorica tisto sezono ni štartala na naslov prvaka, niti se ni pričakovalo česa podobnega, ker je bila prejšnjo sezono šele osma. Po 15 letih se še vedno zelo rad spominjam te sezone. Lepo je bilo tudi pri drugih dveh naslovih, ko sem bil veliko pomembnejši člen ekipe, a ju nisem doživel tako posebno kot prvega."

Burgić je v slovenski ligi odigral 167 tekem, dosegel je 52 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.