Šport > Nogomet
15 ogledov

Nekdanji sodnik s 6 kg heroina

Moreno, vihteč rdeči karton pred osmimi leti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji nogometni sodnik Byron Moreno, ki ga je širša javnost spoznala na znameniti četrtfinalni tekmi SP 2002 med Italijo in Južno Korejo, je bil ujet s šestimi kilogrami heroina.

Byron Moreno, ki so ga italijanski nogometni navijači ohranili v spominu po sporni sodniški odločitvi na svetovnem prvenstvu leta 2002, se je znašel v hudih težavah. Razvpitega Ekvadorca so priprle ameriške oblasti na letališču JFK v New Yorku. Po telesu je imel nalepljenih deset plastičnih vrečk s šestimi kilogrami heroina.

Po poročanju tiskovnih agencij so Morena priprli agenti zvezne agencije ameriškega ministrstva za domovinsko varnost, ki je pristojna za migracije (Immigration and Customs Enforcement - ICE), v ponedeljek po prihodu iz Ekvadorja, ko je poskušal v ZDA pretihotapiti večjo količino prepovedanega mamila, skritega pod oblačili.

Zasačili so ga med rutinskim pregledom. Po navedbah zveznih preiskovalcev je Moreno ob pregledu kazal znake živčnosti, zvezni agentje so se nato odločili za temeljitejši pregled in pod oblačili ob fizičnem pregledu na njegovem trebuhu, hrbtu in po nogah otipali "trde predmete". Ko je slekel oblačila, pa so imeli agenti kaj videti. Sodnik je za Morena odredil pripor brez možnosti varščine.
        
Moreno je po svetovnem prvenstvu v nogometu na Japonskem in v Južni Koreji pred osmimi leti postal najbolj osovražena oseba na Apeninskem polotoku in glavni krivec za izpad Italije v četrtfinalu z Južno Korejo, ko je z drugim rumenim kartonom z igrišča poslal Francesca Tottija. Že kmalu po mundialu je ekvadorska nogometna zveza kaznovala Morena zaradi spornega sojenja na tekmi državnega prvenstva med Barcelono in Deportivom Universitario iz Quita; tekmo je ekvadorski sodnik brez razloga podaljšal za deset minut. Kmalu po prepovedi 20 tekem sojenja je Moreno dokončno zapustil sodniške vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.