Šport > Nogomet
13 ogledov

Wigan šokiral United, City odpihnil WBA

Carlos Tevez Reuters
Manchester United je v 33. kolu Premier League presenetljivo z 0:1 klonil na gostovanju pri Wiganu, kar so s pridom izkoristili mestni tekmeci iz vrst Manchester Cityja, ki so s 4:0 (med strelci tudi Tevez) odpravili WBA. Rdeči vragi imajo na vrhu lestvice še pet točk prednosti pred sinje modrimi.

Manchester City je po nepričakovnem spodrsljaju Manchester Uniteda v 33. kolu še ohranil nekaj upanja, da v zaključku prvenstva morda še ujame mestne tekmece. Sinje modri so bili že od prve minute veliko boljši tekmec od West Bromwich Albion, ki ni imel nikakršnih možnosti. Za 1:0 je že v šesti minuti zadel Sergio Agüero, ko je bil natančen iz razdalje. Navijači Cityja so morali na drugi zadetek počakati vse do 54. minute, ko je po dvojni podaji s Samirjem Nasrijem svoj drugi zadetek zabil Agüero. Tudi tretji zadetek je prispeval Argentinec. Po lepi podaji Agüera je namreč iz desetih metrov zadel Carlos Tevez, ki je očitno zgladil vse spore s trenerjem Robertom Mancinije. Končni izid je v 61. minuti postavil David Silva, ko je z lobom premagal nemočnega Bena Fosterja.

Zgodovinska zmaga Wigana

United je presenetljivo klonil proti Wiganu, ki je sploh prvič v zgodovini ugnal rdeče vrage in vpisal pomembne tri točke v boju za obstanek. Domači so edini zadetek na srečanju zabili v 49. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Shaun Maloney. Wigan je imel prek Mosesa še eno izjemno priložnost, a je bil na pravem mestu David de Gea. Varovanci Alexa Fergusona praktično niso imeli priložnosti. Domači so mrežo rdečih vragov sicer zatresli že v prvem polčasu, vendar je sodnik dosodil prekršek Garyja Caldwella nad De Geo.

Arsenal blizu tretjega mesta

Do pomembne zmage so prišli nogometaši Arsenala, ki so v gosteh s 3:0 odpravili bržkone že odpisani Wolverhampton. Topničarje je v vodstvo z bele točke popeljal kapetan Robin van Perise, ki se je poslužil slovite "panenke". Kaj kmalu je na 2:0 povišal Theo Walcott. Končni izid je v drugem polčasu postavil Yossi Benayoun.

Chelsea pustil točki

Chelsea je zapravil priložnost, da bi z zmago nad bližnjimi sosedi Fulhamom na četrtem mestu, ki ob koncu sezone prinaša kvalifikacije za Ligo prvakov, zamenjal Tottenham. Gol Clinta Dempseyja je v drugem polčasu prinesel zasluženo točko domačim, Američan pa je tako zabil že 16. ligaški zadetek sezone.

INTERVJU - Dempsey: "Naj mi zameri, kdor mi hoče"

Gostje so v slabem prvem polčasu precej nezasluženo, a upravičeno povedli, ko so po divjem startu domačega kapetana Dannyja Murphyja nad Salomonom Kaloujem dobili najstrožjo kazen, ki jo je brezhibno izkoristil Frank Lampard. Angleški reprezentant je s tem postal prvi vezist v zgodovini Premier League, ki je zabil 150 golov v najmočnejši otoški ligi.

Kljub nalomljenim rebrom je celo tekmo v postavi gostov odigral tudi kapetan John Terry, a je bil skupaj s soigralci ranljiv ob praktično vsaki prekinitvi. Petr Čech je slabih deset minut pred koncem še ubranil strel iz neposredne bližine po podaji iz kota, že naslednja žoga v kazenski prostor pa je prinesla izenačujoči gol Dempseyja, ki je z glavo postavil končni rezultat.

Dempseyja, ki je zabil enega izmed golov tudi na novembrski prijateljski tekmi proti Sloveniji za Združene države Amerike, so pred dnevi spet začeli povezovati z odhodom iz Fulhama. Klub s Craven Cottagea bi kmalu zapustil že pred začetkom sezone, ko se je zanj zanimal Arsenal, po novi odlični sezoni pa naj bi se topničarji za njegov podpis podali v boj z mestnimi sosedi Tottenhamom.

Newcastle že na mestu za Ligo prvakov

Vse od nenadnega odhoda Fabia Capella z mesta selektorja angleške reprezentance je začel Tottenham, dolgo časa edini zasledovalec vodilnih Manchestrov v Premier League, nenadoma izgubljati tekme, saj je vse kazalo na to, da bo njihov tener Harry Redknapp prevzel vodenje državne izbrane vrste. To se (zaenkrat) še ni zgodilo, Spurs pa so očitno povsem izgubili glavo in so celo v nevarnosti, da v naslednji sezoni še drugič zapored ostanejo brez Lige prvakov.

Zadnji v nizu slabih rezultatov je bil presenetljivi domači poraz proti enemu izmed letošnjih presenečenj lige Norwich Cityju, ki je kljub nekaj nedosojenim enajstmetrovkam dosegel zgodovinsko zmago na White Hart Laneu, Spurse pa na pustili na dveh točkah zaostanka za mestnimi sosedi Arsenalom na tretjem mestu. Poraz Tottenhama je še poslabšala zmaga Newcastla Uniteda, saj so se črno-beli zdaj točkovno izenačili z Londončani na četrtem mestu.

Ekipa Tottenhama brez Rafaela van der Vaarta, Scotta Parkerja in Emmanuela Adebayorja je zdržala le dobrih deset minut, ko je Anthony Pilkington izkoristil kaos v zadnji vrsti in zabil vodilni gol iz neposredne bližine. Po pol ure igre je Jermain Defoe sicer izenačil z lepim lobom, a so izjemni kanarčki tudi v drugem polčasu prevladovali, Elliott Bennett pa je z izvrstnim zaključkom prinesel zmago gostom in Tottenhamu zadal nov udarec pred polfinalom pokala FA proti Chelseaju, ki bo na sporedu naslednji vikend.

Ben Arfa zabil enega izmed golov stoletja

Papiss Demba Cissé je zabil še svoj deseti gol na devetih tekmah, potem ko je Hatem Ben Arfa na domači tekmi proti Bolton Wanderers nekaj minut prej zadel za vodstvo po neverjetnem, okrog 60-metrskem prodoru. Francoski vezist je na svoji polovici obrnil branilca, nato pa se po sredini igrišča podal v neverjeten sprint mimo vsaj štirih branilcev Boltona in v kazenskem prostoru zabil enega izmed najlepših golov zadnjih let.

Varovanci Alana Pardewa, ki v ekipo spet ni uvrstil Harisa Vučkića, lahko torej še naprej sanjajo o igranju v Ligi prvakov. Kvalifikacije za najelitnejše tekmovanje namreč ob koncu sezone prinaša prav četrto mesto.

Nemirni Balotelli nazaj v Inter?

Italijanski mediji so se tako razpisali, da bi se Mario Balotelli v svetovno prestolnico mode iz Manchester Cityja lahko vrnil za 22 milijonov evrov. Nekaj dodatnega olja na ogenj pa je s svojo izjavo prilil še tehnični direktor Interja Marco Branca. "Balotelli? Bomo videli čez nekaj mesecev, toda mi Mariu nikoli nismo zaprli vrat in nikoli ne bomo zavrnili možnosti, da ga vrnemo v svoje vrste," je dejal Branca.

Enega od dveh milanskih velikanov po koncu sezone sicer čaka popolna prenova ekipe, v katero bi bil lahko vključen tudi slovenski reprezentančni vratar in kapetan Samir Handanović. Ljubljančan naj bi v vratih zamenjal Julia Cesarja, ki naj bi se po koncu sezone vrnil v Brazilijo. Zagotovo pa bo predsednik Massimo Moratti v prenovo svojega moštva vložil zajeten kupček denarja. "Prihajajoča sezona bo v igralskem kadru zagotovo prinesla številne zamenjave. Konkretne poteze pa bodo znane ob koncu sezone," je Branca za zdaj še skrivnosten.

Angleška liga, 33. kolo:

Everton : Sunderland 4:0 (0:0)
Gueye (52), Pienaar (75), Osman (76), Anichebe (81)

Newcastle United : Bolton Wanderers 2:0 (1:0)
Ben Arfa (73), Cissé (83)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Tottenham Hotspur : Norwich City 1:2 (1:1)
Defoe (33); Pilkington (12), Bennett (66)

Aston Villa : Stoke City 1:1 (1:0)
Weimann (32); Huth (72)

Fulham : Chelsea 1:1 (0:1)
Dempsey (82); Lampard (45/11-m)

Blackburn : Liverpool 2:3 (1:2)
Yakubu (36, 61/11-m); Rodriguez (13,
16), Carroll (91)
RK: Doni (25/Liverpool)

Manchester City : West Bromwich Albion 4:0 (1:0)
Agüero (6, 54), Tevez (61), Silva (64)

Wigan Athletic : Manchester United 1:0 (0:0)
Maloney (50)

Wolverhampton Wanderers : Arsenal 0:3 (0:2)
Van Persie (9/11-m), Walcott (11), Benayoun (69)

Queens Park Rangers : Swansea City 3:0 (1:0)
Barton (45), Mackie (55), Buzsaky (67)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.