Šport > Nogomet
93 ogledov

Neredi navijačev v Ljubljani

Darmstadt Eintracht Frankfurt navijači policija aretacije EPA
V središču Ljubljane je prišlo do navijaških neredov pred tekmo med Trenčinom in Olimpijo.

V drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov se merita Olimpija Ljubljana in slovaški Trenčin, že pred prvo tekmo pa je prišlo do neljubih dogodkov v centru Ljubljane. "Danes nekaj po 17. uri je prišlo do kršitev javnega reda in miru v centru Ljubljane, zaradi česar so morali posredovati policisti, ki so nato javni red in mir tudi vzpostavili," so nam sporočili iz PU Ljubljana.

Avtobus s slovaškimi navijači je ustavil na Kongresnem trgu. "Ko so navijači zapuščali avtobus, so že pričeli s kršitvami, in sicer s prižiganjem bakel in uporabo pirotehnike. O več kršitvah smo bili obveščeni tudi iz bližnjih gostinskih lokalov in trgovin. Po posredovanju policistov so bili navijači Trenčina pospremljeni nazaj na avtobus, kjer pa kljub opozorilom in ukazom policistov niso prenehali s kršitvami. Policisti so jim odredili prekinitev potovanja oz. prepovedali dostop do kraja športne prireditve. Avtobus policisti tako spremljajo do mejnega prehoda," so še zapisali.

V dogajanju na Kongresnem trgu je bila ena oseba poškodovana in odpeljana v ljubljanski klinični center, gre za tujca, zoper enega državljana Slovaške pa so policisti odredili pridržanje.

"Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je na terasi enega izmed lokalov v centru prišlo do pretepa med slovaškimi navijači in za zdaj še neznanimi osebami. Na terasi lokala so udeleženci pretepa tudi razbili več steklenic in prevrnili inventar - mize, stole ... Glede okoliščin tega dogodka policisti še zbirajo obvestila," so še zapisali pri PU Ljubljana.

 
Komentarjev 2
  • rogixl 09:40 14.julij 2016.

    To je še edino, kar je ostalo od ljubljanskega športa. Navijaško razgrajanje.

  • Janez_53 20:13 13.julij 2016.

    Najpametnejša rešitev! Imamo svojih huliganov popolnoma dovolj!