Šport > Nogomet
9 ogledov

Znan tudi tekmec Mariborčanov

nogomet Saša Despot
Domžalčani in Novogoričani bodo zaigrali v prvem predkolu evropske lige, Maribor v drugem predkolu čaka dvoboj z bolgarskim predstavnikom.

Potem ko so na žrebu v Nyonu najprej svoje prve evropske tekmece dobili Olimpija, Domžale in Gorica, jih je nekoliko kasneje tudi Maribor. Ta bo evropsko pot namreč začel šele v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo, pomeril pa se bo z Levskim iz Sofije. Prva tekma bo 14., povratna pa 21. julija.

"Dobili smo klub s tradicijo. Ko rečeš Levski, to v nogometni Evropi nekaj pomeni. Gre za klub z lovorikami, z množico navijačev. Po tekmovalni plati bi lahko imeli lažji žreb, a bi tudi lahko dobili kakšnega težjega nasprotnika. Možnosti so 50:50, začenjamo s podobnega izhodišča. Trenutno je težko kaj več povedati o nasprotniku, vendar smo že začeli z zbiranjem vseh informacij in se bomo temeljito pripravili. Želja je napredovanje in verjamem, da je cilj uresničljiv. Tekmeca spoštujemo, a se zavedamo svojih zmožnosti,” je po plesu kroglic razmišljal trener vijoličastih Darko Milanič.

"Ni več malih ekip"

Že v 1. krogu kvalifikacij evropske lige bosta igrala Domžale in Gorica. Domžalčani so dobili na papirju zelo ugodnega nasprotnika. Prvo tekmo bodo igrali doma, njihov tekmec bo andorski Lustitans.

"Na prvi pogled bi lahko rekli, da nam je boginja Fortuna v letošnjem žrebu prvega kroga kvalifikacij bolj stala ob strani kot prejšnja leta. Kljub temu nas čakata dve zahtevni srečanji in če bomo samo za trenutek pomislili, da bo lahko, bomo imeli velike težave. Nasprotno ekipo sestavljajo večinoma igralci iz Španije in Portugalske, kar pomeni, da gre za resnega tekmeca. Lani so kar precej namučili angleški West Ham in vsekakor bo to zahtevna preizkušnja,'' je za klubsko spletno stran po žrebu dejal športni direktor Matej Oražem.

"Sodoben nogomet je šel v smer, kjer ni več malih ekip in proti vsakemu nasprotniku je težko igrati. Tekmeca zagotovo spoštujemo, hkrati pa si tako močno želimo drugega kroga kvalifikacij, da bomo vsako minuto obeh tekem vzeli z veliko odgovornostjo. Z žrebom smo zadovoljni tudi z organizacijske plati, saj bo načrtovanje potovanja dokaj enostavno," pa je menil domžalski trener Luka Elsner. V primeru napredovanja v drugi krog tekmovanja se bodo Domžalčani pomerili z zmagovalcem dvoboja med Runavikom iz Ferskih otokov in beloruskim Šahtarjem iz Soligorska.

Novogoričane, ki bodo najprej gostovali, čaka precej težja naloga. Za napredovanje se bodo pomeili z Maccabijem iz Tel Aviva. Prvi tekmi bosta na sporedu 30. junija, povratni pa 7. julija.

Dve zahtevni tekmi

Že pred tem je slovenski prvak Olimpija Ljubljana dobila tekmeca v 2. predkrogu lige prvakov, igral bo proti slovaškemu Trenčinu. Ljubljančani bodo prvo tekmo igrali doma, prve tekme bodo 12. in 13. julija povratne pa 19. in 20. julija.

"Dejstvo, da je AS Trenčin predstavnik države, ki nastopa na evropskem prvenstvu v Franciji. To moramo spoštovati v vsakem trenutku. Malce sem se že pozanimal o kakovosti našega tekmeca, gre za ekipo, ki med drugim razpolaga s petimi nigerijskimi nogometaši. V vsakem primeru bomo v naslednjih dneh pridobili vse najpomembnejše informacije o nasprotniku, se nanj poskušali karseda najbolje pripraviti in naposled izkoristiti svoje priložnosti. Nedvomno nas čakata dve zahtevni preizkušnji, ki smo ju ob dobri formi in igri sposobni odločiti v svoj prid," je dejal novi športni direktor Olimpije Nenad Protega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.