Šport > Nogomet
36 ogledov

Olimpija in Maribor že na pripravah

nogomet Saša Despot
Slovenski prvak Olimpija ter pokalni prvak Maribor sta danes začela priprave na novo sezono, v kateri bosta tako kot Domžale, ki so se na pripravah zbrale že v sredo, in Gorica, ta bo priprave začela 13. junija, branili slovenske barve v evropskih tekmovanjih.

Ljubljančani, ki so nogometni naslov v glavno mesto pripeljali po 21-letni suši, so se danes zbrali na stadionu v Spodnji Šiški. Do nedelje bodo kapetan Darijan Matić in druščina opravili uvodna testiranja, v ponedeljek pa bodo odšli na Roglo.

"Kot kapetan moštva pričakujem, da bodo tokratne priprave potekale nemoteno in brez večjih zdravstvenih težav. Časa za uigravanje ekipe ne bo veliko, zato si nadvse želim, da bi se nam novinci, ki jih klubsko moštvo želi pripeljati v našo sredino, priključili v najkrajšem možnem času. Najprej nas čaka zahtevna evropska ovira, ki si jo želimo v vsakem primeru preskočiti, saj ne želimo v slogu slovenske skromnosti pustiti le dobrega vtisa, ampak je naš cilj povsem jasen: uvrstiti se v naslednji krog tekmovanja," pravi kapetan zeleno-belih Matić.

Na pripravah ni bilo Miroslava Radovića, ki je že zapustil ljubljansko ekipo, zato pa je bil prisoten Matic Fink, čeprav se po poročanju turških in slovenskih medijev pripravlja na odhod v Turčijo.

V Mariboru so se sicer zbrali že v četrtek na tradicionalni večerji, danes pa začeli treninge. Trener Darko Milanič je na zboru pozdravil 29 kandidatov za sezono 2016/17. "Po dogovoru je manjkal Milivoje Novaković, ki je zaradi udeležbe na reprezentančni akciji in nastopih proti Švedski ter Turčiji dobil nekaj dodatnih prostih dni. Soigralcem se bo pridružil 13. junija. Priprav pa ne bo začel Marko Janković, saj je njegova priključitev moštvu in morebitna vrnitev odvisna od razpleta dogovora s predstavniki Olympiacosa," so sporočili iz mariborskega kluba.

V Domžalah so prvi od slovenskih "Evropejcev" zavihali rokave. Strokovno vodstvo je v sredo na zboru in prvem treningu pozdravilo 30 nogometašev. Med zbranimi nogometaši sta bila tudi oba novinca, Luka Volarič in Matija Širok, ter trije povratniki Benjamin Morel, Luka Šušnjara, ki je bil v minuli sezoni kot posojen nogometaš član Atalante iz Bergama, in Luka Žinko.

"Vse je super. Igralci so nas dobro sprejeli, sedaj pa je pred nami trdo delo. Bistveno je, da se dobro pripravimo, saj nas že kmalu čakajo evropske tekme. Ambicije so visoke, v prvenstvu gremo na naslov prvaka, v Evropi pa si želimo priti čim dlje," je za spletno stran kluba povedal Žinko, ki je v minuli sezoni igral za Krško.

Na prvem zboru sta manjkala Matic Črnic, ki ima zaradi obveznosti v slovenski reprezentanci prosto do 15. junija, in Dominik Ivkić, ki opravlja poklicno maturo. Edini nogometaš, ki prvega treninga ni opravil s polno paro, je Miha Blažič, ki ima težave s trebušnim zidom.

Novogoričani bodo priprave začeli v ponedeljek, na njih pa ne bo Dina Martinovića in Marka Nunića. S prvim se klubu ni uspelo dogovoriti o nadaljevanju, z drugim pa so prekinili pogodbo.

Novogoričani in Domžalčani bodo igrali v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, in sicer 30. junija, Maribor pa bo kot pokalni prvak igral v 2. predkrogu, prva tekma bo 14. julija. Olimpijo pa čaka nastop v 2. predkrogu lige prvakov, in sicer 12. ali 13. julija.

Žreb parov bo 20. junija v Nyonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.