Šport > Nogomet
969 ogledov

Nespodobna ponudba Liverpoola Realu

Marco Asensio EPA
Liverpool je po poročanju španskega športnega dnevnika Mundo Deportivo Realu Madridu pripravil ponudbo Marca Asensia v višini 180 milijonov evrov.

Časnik poroča, da je ponudba rdečih na mizi in da si želijo 22-letnega španskega nogometaša Marca Asensia nemudoma privabiti na Anfield. Ta čas Asensio s špansko izbrano vrsto igra na svetovnem prvenstvu v Rusiji. V minuli sezoni je na 53 tekmah za Real zabil 11 golov.

Asensio je k Realu prestopil leta 2015 iz španskega tekmeca Mallorce, beli pa so zanj odšteli 3,5 milijona evrov. Španski nogometaš sicer ima veljavno pogodbo z Realom do junija 2023, njegova odkupna klavzula pa znaša 700 milijonov evrov.

Real je v svoje vrste zvabil nadarjenega ukrajinskega vratarja Andrija Lunina. Komaj 19-letni in 191 cm visoki Ukrajinec, ki je doslej igral za Zorjo iz Luhanska, je s španskim klubom podpisal šestletno pogodbo. Pred Luninom se je za sodelovanje dogovorila tudi z dvema brazilskima upoma: 17-letni Vinicius Junior bo že v prihodnji sezoni nosil dres slovitega španskega kluba, 17-letni Rodrygo Goes pa od sezone 2018/19. Slednjega je letos poleti za 45 milijonov evrov odkupila od Santosa.