Šport > Nogomet
3129 ogledov

Novi trener Reala: Messi je najboljši vseh časov!

Ronaldo
Julen Lopetegui je lani maja izjavil, da je Lionel Messi najboljši igralec v zgodovini nogometa. Sedaj pa je postal trener madridskega Reala, za katerega igra Cristiano Ronaldo, samooklicani najboljši nogometaš na svetu.

Real Madrid je na svoji službeni spletni strani objavil, da po koncu Svetovnega prvenstva v Rusiji vodenje Belega baleta prevzema Julen Lopetegui, Bask, ki je aktualni selektor španske reprezentance, s katero je pred dvema tednoma podaljšal pogodbo do leta 2020. Vest je presenetila nogometno javnost, ker je Lopetegui eno izmed redkih trenerskih imen, ki se jih ni povezovalo z vodenjem Real Madrida.

real madrid liga prvakov liverpool kijev finale Presenečenje Šport Real Madrid z novim trenerjem presenetil javnost

Lopetegui je precejšen anonimnež, kar se tiče klubskega nogometa, saj je do sedaj vodil zgolj Rayo Vallecano, Real Madrid B ter Porto, iz katerega je bil neslavno odpuščen, potem ko v dveh letih ni uspel osvojiti naslova. Svoje ime si je ustvaril z vodenjem mlajših španskih selekcij, kjer je kar z dvema osvojil Evropsko prvenstvo. Člansko reprezentanco je prevzel leta 2016.

Lopetegui | Avtor: Profimedia Profimedia

Lopetegui je sicer otrok Real Madrida. Dolga leta je bil vratar druge ekipe, nato pa je leta 1989 priključen prvi ekipi, kjer pa ne dobi prave priložnosti. Do odhoda v Logrones se lahko pohvali le z enim nastopom za prvo ekipo Galaktikov. Leta 1994 kot prost igralec okrepi največjega Realovega rivala, Barcelono, za katero nastopi desetkrat.

Španski mediji so se že zapičili v njegove izjave iz časa, ko je igral za Barcelono, a še dosti bolj sveža je njegova izjava o Lionelu Messiju.

"Messi je najboljši nogometaš v zgodovini!"

Julen Lopetegui za argentinski TyC Sports

Izjava, ki zagotovo ne bo všeč samoproglašenemu najboljšemu nogometašu vseh časov. Če ste pozabili, potem ko je osvojil še svojo peto Zlato žogo, je Cristiano Ronaldo sam sebe oklical za najboljšega nogometaša v zgodovini.

Mnogi sicer smatrajo, da ni najboljši niti v svoji eri, saj je tu Messi, kaj šele v primerjavi s Peléjem, Zidanom, Cruyffom, Eusebiem, Platinijem, Di Stefanom, Beckenbauerjem, Van Bastnom, Garrincho ...

Da ni najboljši v svoji eri, očitno smatra tudi novi trener Galaktikov.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.