Šport > Nogomet
17 ogledov

Neuer se pripravlja na enajstmetrovke

Robben Chiellini Bayern München Juventus Liga prvakov četrtfinale EPA
Trener Juventusa Antonio Conte pred povratno tekmo z Bayernom, na kateri bodo Italijani lovili visok zaostanek (2:0), razumljivo še ni obupal. Poudarja, da bomo danes videli drugačno tekmo kot v Münchnu.

Pri Juventusu zaradi kartonov ne bo Artura Vidala in Stephana Lichtsteinerja, v soboto je poškodbo skupil še Sebastian Giovinco. Torinčani so na zadnji prvenstveni tekmi proti Pescari spočili velik del svoje udarne enajsterice.

"Vemo, da moramo v to tekmo vstopiti drugače kot v prvo. Bayern je velika ekipa, toda razlika med nami ni tako velika, kot je izgledalo na prvi tekmi, ko smo imeli tudi smolo," je uvodoma povedal trener Juventusa Antonio Conte.

"Heynckes je dejal, da Juve lahko nemogoče spremeni v mogoče. Upam, da bo po tekmi dejal: 'Rekel sem vam!' Moramo preseči blokade in odigrati, kot zna le Juve, da spreobrnemo ta izid," je Conte spomnil tudi na previdnost svojega kolega na klopi Bavarcev Juppa Heynckesa.

"Bayerna se bomo lotili z željo po zmagi in v duhu mirnosti in veselja do igre. Bayern je za nas velikan, proti njim smo mi kot malčki. V zadnjih letih so veliko delali, da so prišli do tega nivoja, mi pa se šele postavljamo na noge po vseh težavah v zadnjih časih. Toda na prvi tekmi smo imeli smolo, drugi gol je bil dosežen iz prepovedanega položaja, Ribery pa bi moral biti izključen. Moji igralci želijo pokazati tisto, kar nismo videli na Allianz Areni. Takšno tekmo moramo pričakati z veseljem, tako kot navijači, ki po dolgem času spet občutijo pričakovanje pred takšno tekmo," je zaključil Conte.

Vrača se Javi Martínez

Pri Bayernu se vrača za prvo tekmo suspendirani Javi Martínez, manjkal pa bo Toni Kroos, ki se je poškodoval na prvi tekmi s Staro damo. V napadu bi moral začeti Mario Mandžukić, ki ga je Heynckes na zadnji prvenstveni tekmi proti Eintrachtu iz Frankfurta spočil.

"V Münchnu smo se dobro odrezali, toda v Torinu ne smemo le braniti prednosti. Želimo dobiti tudi to tekmo," je pred srečanjem na Juventus Areni dejal vratar Nemcev Manuel Neuer, ki pa je razkril, da se pripravlja tudi na potencialne enajstmetrovke.

"Sem vratar in del moje službe je, da se pripravim za 'penale'. Upajmo, da ne bo prišlo do tega. Toda ne bo lahko in to vemo vsi," je povedal odlični čuvaj mreže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.