Šport > Nogomet
419 ogledov

Neverjetna poteza, trener igralcu naročil avtogol

Premier League žoga Simbolična fotografija.
Nenavadna nogometna poteza je požela ogromno zanimanja v hrvaških medijih.

Na številnih nogometnih tekmah se zdi, da so vpleteni povsem pozabili na fair-play, zato poštena igra zna požeti veliko zanimanja in odobravanja. Za zadnjo takšno potezo so poskrbeli trener in nogometaši hrvaškega nižjeligaša, dejanje pa so pozdravili tudi mediji, med njimi se je na primer pojavil zapis, da je "še nekaj poštenosti v hrvaškem nogometu".

V prvi zagrebški ligi so se pomerili nogometaši Ivanje Reke in Sloge, sodnik pa je pri rezultatu 1:2 domačim priznal zadetek za 2:2, ki pa ga ni bilo. Strel domačega igralca je švignil mimo gola, a se je zaradi odboja od zidu zatresla mreža, sodnik pa je pokazal na sredino. Glavni delilec pravice je bil prepričan v svoj prav, čeprav se stranski sodnik ni strinjal z njim. Obveljala je njegova, vsi ugovori gostov pa so nato naleteli na gluha ušesa.

"Soigralec je streljal iz razdalje treh metrov in zgrešil gol. Ko sem ga vprašal, če je zadel, je odvrnil, da ni. Odšla sva do trenerja in ga vprašala, kaj naj naredimo," je dejal član domače Ivanje Reke Predrag Pavić.

Joel Veltman Fair play je umrl Šport Za sramotno potezo izkoristil poškodbo soigralca

"Predragu sem dejal, naj vzame žogo in zabije avtogol. Sicer učim igralce, da vedno vpijejo, da je njihov avt in podobno, a to je bilo preprosto preveč. Mislil sem reči sodniku, da ni bilo zadetka, a je igralcem Sloge že podelil rumene kartone, ko so ga obkrožili in protestirali. Na zelenico je prišel tudi njihov trener. Ni nam preostalo nič drugega kot avtogol. Nisem razmišljal, če bomo izgubili, kar se je na koncu sicer tudi zgodilo," pa je po porazu 2:3 povedal prvi mož na klopi domačega kluba Dario Lujić.

S tribune je vse skupaj spremljal tudi predsednik kluba Josip Kljajić. Ta je ob izenačenju veselo skočil na noge, saj je mislil, da gre za regularen zadetek. Nato pa ... "Videl sem, kako je Pavić vzel žogo, krenil proti našem golu in poslal žogo v mrežo. Bil sem v šoku! Kaj dela? Bil sem zmeden, potrebovali smo točke," je razložil Kljajić. "Ne," je v smehu odgovoril na vprašanje, če bo trener zaradi svoje poteze ostal brez posla.

francis kone Noro Šport Ne enega, rešil je štiri človeška življenja!

"To je moj najljubši avtogol v karieri. In tudi edini. Točke so bile pomembne, a treba je biti pošten. Vsaj v takšnih ligah nam ne preostane drugega. Vseeno mi ni bilo lahko, trener in jaz sva slišala tudi neprijetne kritike. Ne od ljudi v klubu, ampak od navijačev, ki hodijo na tekme," je še razložil Pavić.

"Čestitam, 40 let sem v nogometu in še nisem videl nekaj podobnega," naj bi Lujiću dejal delegat dvoboja, trener domačih pa je zaključil: "Še enkrat bi naredil enako. Kaj naj s takšno zmago? Kaj naj s takšnimi točkami. Tudi fantje iz Sloge se mučijo, trenirajo vsak dan in zakaj bi jim ukradli zmago? To nima smisla."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.