Šport > Nogomet
2692 ogledov

Neverjetna reakcija Ronalda, ko je izvedel, da ni postal MVP

Cristiano Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo se je s soigralci dokopal do prve lovorike s svojim novim klubom, a ga je pri celotni zadevi močno zmotilo, da ni bil izbran tudi za najboljšega igralca finalne tekme.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je z Al-Nassrom osvojil prvo lovoriko, odkar je 1. januarja podpisal bogato pogodbo s tem klubom iz Savdske Arabije. Osemintridesetletni Portugalec se je s soigralci v soboto veselil naslova v arabski ligi prvakov.

V finalu v Taifu v Savdski Arabiji je bil Al-Nassr z 2:1 po podaljšku boljši od večnega tekmeca Al-Hilala. Ronaldo je dosegel oba gola za svoje moštvo, pri katerem si med drugimi od uveljavljenih evropskih igralcev kruh služijo še Alex Telles, Marcelo Brozović in Sadio Mane.

Al-Hilal je v vodstvo povedel Brazilec Michael v 51. minuti, nato pa je Ronaldo v 74. minuti izenačil in svoji ekipi priigral podaljšek. V njem je zadel še v 98. minuti za prvo lovoriko Portugalca v novem klubu.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi za Al-Hilal igrajo nekateri ugledni nogometaši, ki so poleti zapustili staro celino in se podali novim izzivom naproti. Med njimi so Kalidou Koulibaly, Ruben Neves, Malcom in Sergej Milinković-Savić.

Slednji je bil tudi izbran za najboljšega igralca finala, kar je poskrbelo za precejšnje ogorčenje Ronalda, ki je verjel, da si kot zmagovalec ter strelec dveh odločilnih zadetkov, sam zasluži to priznanje.

Portugalec je sicer kot kapetan dvignil šampionski pokal, nato je tudi prejel nagrado za najboljšega strelca turnirja z doseženimi šestimi zadetki, medtem ko je lahko zgolj v nejeveri spremljal, kako roma MVP nagrada v roke srbskega nogometnega zvezdnika. Njegov izraz na licu najlepše pove, kaj si je mislil o tem.

Arabsko ligo prvakov sicer prirejajo od leta 1980, v njej pa igra najboljših 16 ekip iz te regije. Zmagovalci letošnje različice so prejeli šest milijonov dolarjev denarne nagrade (5,47 milijona evrov). Rekorderja po številu naslovov sta tunizijski Esperance Tunis in nekdanji iraški klub Al-Rasheed. Al-Hilal je s petimi nastopi v finalih rekorder skupaj z Esperanceom, slavil pa je dvakrat v letih 1994 in 1995. Za Al-Nassr je to prvi naslov v tem tekmovanju.

Komentarjev 1