Šport > Nogomet
89 ogledov

Newcastlu ni uspel preboj med najbogatejše

Newcastle Profimedia
Savdski kapitalski vstop v najelitnejšo raven angleškega nogometa je dokončno propadel.

Vodstvo premier lige je zavrnilo načrtovan lastniški prevzem kluba Newcastle United s strani investicijskega sklada, za katerim so bili neposredno člani kraljeve družine Savdske Arabije.

Iz Newcastle Uniteda so v sredo sporočili, da je premier league zavrnil ponudbo za prevzem kluba, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Investicijska skupina, v kateri so bili savdski sklad za javne naložbe (PIF), PCP Capital Partners in brata milijarderja David in Simon Reuben, je svojo ponudbo za prevzem kluba umaknila po mesecih čakanja na odobritev s strani vrha angleške premier lige.

Investitorji so bili že dogovorjeni za nakup deleža, ki ga ima v klubu Mike Ashley, in sicer za 300 milijonov funtov (330 milijonov evrov).

Vendar pa ponudba ni zdržala presoje lastnikov in direktorjev premier lige. Savdska Arabija je med velikimi kršiteljicami človekovih pravic, neposredni vzrok za propad investicije pa je neurejena problematika medijskega piratstva v tej arabski monarhiji. Kljub obljubam namreč Arabci niso uredili področja nelegalnega predvajanja največjih nogometnih lig, med njimi tudi tekem premier lige.

Investitorji namreč premier ligo niso prepričali, da so neodvisni in da nimajo nič s kraljevsko družino, ki obvladuje Savdsko Arabijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.