Šport > Nogomet
11 ogledov

Neymar za pet let izbral Barcelono!

neymar EPA
Sage okoli prestopa Neymarja je končana. Nadarjeni brazilski nogometaš bo kariero nadaljeval pri Barceloni, s katero bo v ponedeljek podpisal petletno pogodbo.

Neymar je izbiral med ponudbama Barcelone in Real Madrida, ki mu je ponujal višjo plačo, a se je 21-letni nogometaš Santosa po pričakovanjih odločil, da bo kariero nadaljeval na Camp Nouu.

Novico o prestopu sta na spletnih omrežjih potrdila tudi Santos (Facebook) in Barcelona (www.fcbarcelona.es).

Še zadnjič v dresu Santosa?

"Moja družina in prijatelji so že vedeli, kako se bom odločil ... Santosovim navijačem bi se rad zahvalil za neverjetnih devet let. Moji občutki do kluba in navijačev se ne bodo nikoli spremenili," je po objavi novice, da odhaja v katalonsko prestolnico, dejal Neymar in dodal: "Naslovi, goli, preigravanja, slavja in pesem navijačev so tisto, zaradi česar boste večno v mojem srcu."

Mladi Brazilec, ki bo prihodnje leto, ko bo Brazilija gostila SP v nogometu, v središču svetovne nogometne javnosti, upa, da bo lahko danes še zadnjič stekel na zelenico v dresu Santosa in poslušal, kako mu vzklikajo navijači. Santos se bo pomeril s Flamengom.

Naveza Messi-Neymar za evropski vrh

Pri Barceloni si v prihodnje veliko obetajo od naveze Messi-Neymar, hkrati pa je prihod Neymarja v Barcelono še ena zmaga nad večnimi tekmeci iz Madrida, ki so si Brazilca prav tako želeli v svojih vrstah. Da Barcelona potrebuje zvenečo okrepitev, se je pokazalo tudi v letošnji Ligi prvakov, ko so v polfinalu proti novopečenemu evropskemu klubskemu prvaku Bayernu doživeli pravo katastrofo.

Neymarja so največji evropski klubi snubili zadnja tri leta. Pri Chelseaju so ponudbo Santosu poslali že leta 2010, a so Brazilci do zdaj vse ponudbe zavrnili.

Pri Santosu so lani jeseni po tretji osvojitvi južnoameriškega pokala le spoznali, da je čas, da Neymar odpotuje v Evropo in se začeli pogajati o višini njegovega prestopa, pa čeprav se mu pogodba izteče šele julija leta 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.