Šport > Nogomet
37 ogledov

''Ni mi mar za vaš transparent''

arsene wenger EPA
Navijači Arsenala so na ponovljeni tekmi angleškega pokala FA zahtevali odstop Arsena Wengerja. ''Arsene, hvala za spomine, a čas je za slovo,'' so francoskemu strategu sporočili razočarani podporniki kluba.

Londonski nogometni velikan si je v drugem poskusu zagotovil uvrstitev med najboljših osem ekip najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu, ko je na gostovanju visoko premagal Hull City (4:0). 

Kljub prepričljivi zmagi so gostujoči navijači na tekmi razgrnili transparent, ki trenerja Arsena Wengerja poziva k odstopu.

Francoski strateg je na klopi topničarjev vse od leta 1996, navijači pa mu sporočajo, da je prišel čas za slovo.

Pozivi so bržkone posledica dogajanja v ligaškem prvenstvu, kjer ima Arsenal debelih osem točk zaostanka za vodilnim Leicester Cityjem. Do konca sezone je na sporedu samo še devet tekem, zato se 14. ligaška zvezdica, prva po letu 2004, zdi malo verjetna. 

Wenger je na tiskovni konferenci dejal, da se s pozivi navijačev ne obremenjuje, saj so rezultati glasnejši od besed. ''Nisem razočaran, jaz opravljam svoje delo. Poglejte si zgodovino kluba in videli boste, da se nimam ničesar bati. Ni mi mar. Ne želim govoriti o tem, ker je zgodba vedno ista. Druge sprašujte o tem, mene ni treba. Ali poznate koga, ki je osvojil več FA pokalov kot jaz?'' je povedal Wenger, ki z uvrstitvijo v četrtfinale drži smer za tretjo zaporedno lovoriko in rekordno 13. v zgodovini angleškega kluba.

Francoz je prav tako prepričan, da je podajanje sodb na sezono, ki še zdaleč ni končana, skrajno neodgovorno. Toničarji imajo še vedno oddaljene možnosti za ligaški naslov, ostajajo v igri za zmago v pokalu FA, prihodnji teden pa jih čaka gostovanje v Barceloni, kjer bodo na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov poskušali nadoknaditi dva gola zaostanka.

''Sezono sodimo po koncu in presenečen sem, da ljudje to počnejo tako zgodaj. Nismo obupali in to bomo pokazali v prihajajočih tednih. Klub je bil že v veliko slabšem položaju kot danes,'' je zaključil Wenger.



S kritiko na račun trenerja pa se ni strinjal niti nekdanji član Arsenala Ian Wright. ''Dejstvo je, da se Wenger trudi po najboljših močeh. Včasih je treba pogledati igralce in oceniti, kako so se odrezali. Ne moreš vedno kriviti trenerja. Prepričljivo so zmagali, čeprav so bili pred tekmo pod pritiskom. Transparent je bil nadležen,'' je povedal nekdanji napadalec kluba.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.