Šport > Nogomet
17 ogledov

Nič več gostujočih navijačev v Franciji?

Navijači St Etienna na tekmi proti Nice EPA
Vodstvo francoske prve nogometne lige napoveduje sankcije po zadnjem izgredu na tekmi na jugu države.

Francosko ministrstvo za šport je sporočilo, da je bilo ob divjanju navijačev na stadionu Allianz Rivera v Nici poškodovanih devet ljudi. Pred tekmo med domačim Nice in St Etiennom so gostujoči navijači lomili stole na stadionu in jih metali na podpornike domače ekipe. Ker opozorila varnostnikov niso zalegla, je okoli sto navijačev s stadiona pospremila policija.

S tem pa se celotna zadeva še ni zaključila. Divjanje navijačev je dvignilo mnogo prahu in predsednik Francoske profesionalne lige Frederic Thiriez je že zagrozil z zelo hudimi sankcijami. Thiriez ob zadnjem incidentu ni mogel skriti besa: "Dovolj! Nekaj kretenov, ki trdijo, da so navijači, se sploh ne zaveda, da uničujejo ugled nogometa!"

Ob tem je predsednik lige tudi napovedal srečanje z ministroma za notranje zadeve in šport. Thiriez pa je dal tudi precej ostro grožnjo: "Če ne uspemo v razrešitvi tega problema, bi se lahko končalo s prepovedjo prisotnosti gostujočih navijačev na tekmah, česar si gotovo nihče ne želi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.