Šport > Nogomet
68 ogledov

"Nisem tako čeden kot Beckham"

steven gerrard EPA
Angleški vezist pred debijem v ameriški nogometni ligi MSL zavrača primerjave z Davidom Beckhamom.

'Nisem David Beckham,'' je glavno sporočilo, ki ga je ameriškim medijem pred težko pričakovanim debijem v dresu Los Angeles Galaxy namenil Steven Gerrard.

Nekdanji kapetan Liverpoola je s selitvijo v mesto angelov šel po stopinjah nekdanjega reprezentančnega kolega, ki je za Los Angeles igral od leta 2007 do 2012. ''Pomemno je, da ljudje razumejo, da nisem David Beckham. Nisem tako čeden in nimam takšnega vpliva, verjamem pa, da sem, kar zadeva predstave na igrišču, na enakem nivoju,'' je povedal 35-letnik, ki je prilagajanje na novo okolje primerjal s prvim obiskom šolskih klopi.

''Odkar sem dobil idejo, da bi se preselil sem, sem analiziral ligo MSL. Gledal sem tekme Galaxyja in sledil objavam na YouTubu. Spremljal sem posamezne igralce in študiral njihovo gibanje,'' je razkril Gerrard. 

Anglež je priznal, da je po novem razočaranju v lanski sezoni, v kateri si Liverpool ni priigral nobene lovorike, razmišljal celo o slovesu od nogometnih zelenic, vendar si je zaželel novega izziva: ''Lahko bi za eno leto podaljšal z Liverpoolom in ostal v svoji coni udobja, lahko pa bi se preprosto upokojil. Toda rad imam izzive in mislim, da je to fantastična priložnost zame. Ne želim se bahati, vendar menim, da lahko marsikaj prispevam. Rad bi bil vsestranski vezist in ekipi pomagal tako v obrambi kot v napadu. Videli boste, da imam še vedno nekaj energije, ne glede na to, kaj pravijo v Veliki Britaniji.''

''V prihajajočih tednih in mesecih boste spoznali, da delam po svojih najboljših močeh in se borim za ekipo. Pridružil sem se prvakom, fantastični ekipi, ki je pripravljena na zmage in če lahko dodam še nekaj malega, potem bo naša prihodnost zelo uspešna,'' je še povedal Gerrard. 

Ta bo v Los Angelesu zaslužil krepko več od večine njegovih soigralcev, a denar ni bil odločilnega pomena za selitev čez lužo. ''Denar mi nikoli ni predstavljal motivacije. Spoštujem denar. Preskrbljen sem. Preskrbljen sem že nekaj časa. Lahko bi se upokojil in do konca življenja sedel na plaži. To nisem jaz. Jaz sem nogometaš. Jaz sem zmagovalec in rad bi zmagoval, kolikor dolgo bom lahko,'' je sklenil Gerrard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.