Šport > Nogomet
22 ogledov

"Nismo pričakovali, da bodo tako dobri"

Ante Šimundža Maribor Schalke Liga prvakov EPA
Trener slovenskih državnih prvakov je po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov priznal, da je Astana presenetila vijoličaste.

Ante Šimundža je po porazu Maribora proti Astani na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov dejal, da vijoličasti "niso bili pripravljeni" na takšno predstavo nasprotnikov, ki so jih na prvem obračunu v Ljudskem vrtu tesno ugnali z 1:0.

Mariborčani so zaostali že po dobrih desetih minutah, ko je Bauržan Džolčijev izkoristil statično štajersko posredovanje v zadnji vrsti in po obrambi Jasmina Handanovića kljub padcu zadel za 1:0. Izenačenje Aleksandra Rajčevića je domačine pred vedno bolj polnimi tribunami prisililo v še bolj napadalno igro, ki je obrodila sadove tik pred polčasom, ko je za novo vodstvo poskrbel Roger Cañas. Srečen zadetek, žogo je mimo Handanovića na robu kazenskega prostora preusmeril Marvan Kabha, so Kazahstanci še nadgradili kmalu po začetku drugega polčasa, ko je bil natančen še Patrick Twumasi, vijoličastim pa kljub hudemu pritisku in igralcu več ni uspelo odgovoriti z odločilnim golom za napredovanje.

"Imeli smo smolo. Dva zadetka smo v svoj gol preusmerili sami. Lahko obžalujemo zapravljene priložnosti, Astana pa je zabila tri gole in napredovala. Čestitam jim za zmago," so prvo izjavo Šimundže po tekmi prenesle kazahstanske Vesti. "Astana na prvi tekmi ni pokazala takšnega pritiska kot danes. Priznam, da nismo pričakovali, da bo igrala tako dobro," je dodal Šimundža. "Nismo bili pripravljeni za takšno tekmo. Razočarani smo," je dodal Šimundža.

"Velikokrat igramo v evropskih tekmovanjih. Želeli smo zadeti. Toda trije zadetki so nas šokirali. Nismo imeli dovolj hitrosti, da bi bolje igrali v obrambi. Trije zadetki so zlomili tekmo. Ključen je bil drugi gol Astane. Rezultat je bil 1:1, toda za hip nam je zmanjkalo koncentracije in ostali smo brez žoge. V drugem polčasu smo imeli drugačen načrt, toda Astana nam ga je pokvarila," je še menil mariborski strateg.

Prvo izjavo Šimundže je prenesla tudi uradna spletna stran Maribora: "Vsekakor ni bila tekma po naših željah in zagotovo po štirih sezonah v skupinskem delu evropskih tekmovanj ni prijetno tako hitro končati končati evropsko pot. So pa na razplet vplivali številni dejavniki. Cilj, doseči zadetek, smo dosegli, a so nam načrte pokvarili dogodki na nasprotni strani. Med odločilne dejavnike sodi spoznanje, da smo dobili dva avtogola, ko je žoga spremenila smer ob naših posredovanjih v obrambi. Sreča nikakor ni bila naša zaveznica, Astana je ob svojih kakovostnih izkoristila tudi to obliko pomoči."

"Ob tem pa je hitro prejet gol po našem izenačenju vplival na nadaljnji potek, ni nam uspelo, da bi prišli do odmora z rezultatom 1:1. V drugem polčasu smo napadali, iskali pot do mreže, vendar nam je zmanjkalo natančnosti pri zaključkih akcij. Seveda je prisotno veliko razočaranje, toda fantje so doslej dosegli toliko izjemnih trenutkov, da morajo nadaljevati z dvignjenimi glavami,”
je zaključil Šimundža.

Komentarjev 7
  • kurt 16:36 23.julij 2015.

    tako je, kot si napisal.Vsi trenerji, ki se niso hoteli ukloniti Zahotu, so morali po hitrem postopku klub zapustiti..Čačič, Pušnik...zatorej jaz Šimudžo ne krivim zaradi poraza, krivim pa ga zato, ker se pusti voditi kot psiček na vrvici..malo dostojanstva bi ...prikaži več pa moral imeti in odstopit..denar je tudi zaslužil..saj ne potrbuje več..

  • blžkoo 11:42 23.julij 2015.

    Nobenga kluba ne smeš podcenjevat!!

  • bendover 00:08 23.julij 2015.

    sam tudi nisem pričakoval,da imamo takšnega šalabajzera za trenera