Šport > Nogomet
3634 ogledov

Česa takega pa še ne, padel je neslavni rekord

Meikayla Moore Reševalni pas/Twitter
Neslaven dosežek branilke Liverpoola na reprezentančni tekmi med Novo Zelandijo in ZDA.

Novozelandski branilki Meikayli Moore se je na obračunu ZDA, ki so ga slednje dobile s 5:0, pripetilo nekaj zelo redko videnega v svetu profesionalnega nogometa.

Petindvajsetletna branilka angleškega Liverpoola je v prvem polčasu kar trikrat zatresla lastno mrežo, zato jo je selektorka Jitka Klimková v 40. minuti potegnila na klop.

"Vsi v nogometu, ne glede na to, na katerem nivoju igrajo, imajo dobre in slabe tekme. Meikayla ima za seboj naporen dan. Je žalostna in razočarana, vendar lahko računa na nas. Vemo, kakšna igralka je resnici, in podpirali ji bomo z vsemi močmi. Odlično igra v obrambi, težko jo je preigrati, dobra je v igri z glavo in natančna pri podajah. Tega ne sme pozabiti, zato jo bom na to še večkrat opomnila, " je povedala selektorka.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nesrečna branilka, ki je proti Združenim državam odigrala 50. reprezentančno tekmo v karieri, je strelski pohod začela v peti minuti po odboju žoge od njene desne noge. Pri drugem je rojakinjo v vratih premagala z glavo, pri tretjem pa je bila "natančna" z levico po predložku Margaret Purce.

Podporo ji je v teh težkih trenutkih izkazala tudi kolegica z ameriških vrst Ali Krieger. "Zelo sem ponosna na našo reprezentanco, ki ob polčasu vodi 3:0 proti Novi Zelandiji, vendar sočustvujem z Meikaylo Moore. Nogomet je čudovita igra, ki pa je včasih lahko tudi zelo kruta. Kar se je zgodilo danes, je ne definira kot igralke. Težko si predstavljam, pod kakšnim pritiskom je v tem trenutku. Upam, da je v redu," je zapisala.

Komentarjev 1
  • Margaret_Peters 13:06 21.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎