Šport > Nogomet
1058 ogledov

Nogometaš zadel na loteriji

Kevin O'Connor twitter
Imamo novega nogometnega milijonarja. A na nekoliko drugačen način.

Nogometaš Kevin O'Connor je v svojem 22. letu zaslužil svoj prvi milijon, vendar na nekoliko drugačen način kot nekateri bolj prepoznavni kolegi.

Irski branilec, ki je član kluba Preston North End, ta igra v angleškem drugoligaškem tekmovanju - ligi Championship, je pred dnevi obiskal družino v Casterbridgeu, stric Peader Murphy pa mu je za božično darilo kupil loterijski listek, ki se je kasneje izkazal za dobitnega.

Kevinova mama Breda je bila zadolžena za spremljanje izžrebanih številk. "Potem ko sem vse natančno preverila, sem mu poslala fotografijo listka, a mi ni verjel," je srečni dogodek opisala nogometaševa mama.

O'Connor je nazadnje le dojel, kaj se je zgodilo, o tem, kaj bo storil z denarjem, pa se še ni odločil: "Za zdaj nimam nikakršnih konkretnih načrtov."

Za mladim Ircem je sicer izjemno uspešno leto. S klubom Cork City je osvojil dvojno krono v irskem nogometu, s svojimi predstavami pa je prepričal tudi angleškega drugoligaša, ki se sicer lahko pohvali tudi z dvema naslovoma angleškega prvaka in dvema lovorikama v FA pokalu. A naslova sta še iz 19. stoletja, zadnji naslov v pokalu pa iz leta 1938.

A ob irski sreči, ki jo očitno ima Kevin O'Connor, bi se lahko tudi Preston North End kmalu prebil med elito. PNE je trenutno deveti v ligi Championship, le tri točke oddaljen od šestega mesta, ki ob koncu sezone prinaša dodatne boje za Premier League.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.