Šport > Nogomet
1124 ogledov

Nogometaši brezdomcem nabavili hišo

Mladi nogometaši so se izkazali tudi zunaj igrišč.

Evertonova ekipa do 23 let je pomagala zbrati 245 tisoč funtov za nakup hiše za pomoč mladim od 16. do 23. leta, ki jim grozi, da ostanejo brez prebivališča.

Trener moštva do 23 let in nekdanji profesionalni nogometaš David Unsworth je projekt označil za "nekaj najvrednejšega, kar sem storil v življenju". Dodal je še: "Naredili smo nekaj posebnega in še naprej bomo pomagali, podpirali in darovali denar za ta projekt."

Projekt z imenom The Home Is Where The Heart Is (Dom je tam, kjer je srce; op.p.) se je začel Novembra, mladim ljudem pa bo pomagal tudi pri izobraževanju, iskanju zaposlitve in treniniranju.

Evertonovi mladeniči so organizirali in sodelovali na številnih prireditvah, kjer so zbirali denar za hišo, precejšnje zneske pa so darovali tudi predsednik liverpoolskega kluba Bill Kenwright, nekdanji zvezdnik Duncan Ferguson, trenutno poškodovani branilec Seamus Coleman in uradni klub navijačev Evertona.

"Imamo odličen program izobraževanja, zaposlovanja in podpore, a je težko vljučiti mlade ljude ljudi in jih motivirati, če jih skrbi, kje bodo preživeli noč. David Unsworth in ekipa so se odločli, da nam bodo priskočili na pomoč in so organizirali zbiranje potrebnih sredstev. Trenutno iščemo lokacijo za hišo. Ta bo kakovostna, v njo pa želimo namestiti čim več spalnic. Zato bomo še potrebovali pomoč vseh, ki nam lahko pomagajo pri kuhinjah, kopalnicah, polaganju parketa ...Vseh specialistov, ki bodo omogočili, da bo hiša prijetna in varna za naše mlade," je dejala Sue Gregory iz uradnega klubske dobrodelne organizacije Everton in the Community.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.