Šport > Nogomet
1062 ogledov

Nogometašu ugrabili mamo, po plačani odkupnini zdaj zahtevajo še višjo

Samuel Kalu Epa
Hud udarec za obetavnega nogometaša.

Enaindvajsetletni Samuel Kalu, vzhajajoča zvezda nigerijskega nogometa in član francoskega prvoligaša Bordeauxa, se v zadnjih dneh spopada z nočno moro. V domovini so nareč ugrabili njegovo mamo, neznani ugrabitelji pa zdaj zahtevajo odkupnino. 

V mestu Aba je prišlo do incidenta, ki je pretresel mladega nogometaša. Po poročanju medija Nigerian Guardian je Samuelova mati Ozuruonye Juliet Kalu z otroki potovala v avtomobilu, ko je pred tega zapeljalo drugo vozilo in mu zaprlo pot. Oborožen moški je stopil iz avta, pregnal otroke in se odpeljal z ugrabljenko.

"Incident se je zgodil 27. februarja. Do zdaj ni prišlo še do nobene aretacije v povezavi s primerom, a preiskava napreduje v smeri, da bi ugrabljeno rešili nepoškodovano, storilci pa bili kaznovani," je dejal Godfrey Ogbona, predstavnik za medije pri policiji. 

Strelec štirih zadetkov za Bordeaux v tej sezoni je bil nemudoma obveščen o dogodku. V pogovoru za Sporzing Nigeria se je obrnil na javnost. "Prosim, da mi pomagate pri prošnji ugrabiteljem, da izpustijo mojo mamo. Moja ambicija je, da bom naredil vse v moji moči, da bi super orli osvojili afriško prvenstvo 2019. Mama je potovala domov, ko so jo ugrabili. Ugrabitelji so sprva zahtevali 3 milijone nairov (okoli 7.300 evrov; op. p.), ki so jim bili takoj izplačani. Zagotovili so nam, da jo bodo takoj izpustili," je dejal Kalu. 

A do izpustitve ni prišlo. "Čakali smo celo noč, a je nismo dočakali. Naslednje jutro so znova poklicali in zahtevali 15 milijonov (približno 36.500 evrov) in da je bil denar izročen drugi osebi," je še dodal nekdanji napadalec belgijskega Genta.

Kalu sicer ni edini nigerijski reprezentant, ki so mu ugrabili člana družine. Očeta nekdanjega člana Chelseja Johna Obija Mikela so tako ugrabili kar dvakrat, nazadnje med lanskim svetovnim prvenstvom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.