Šport > Nogomet
4858 ogledov

Nogometni svet zavit v črno: v 37. letu preminil ljubljenec otoških navijačev

Marius Žaliukas Reševalni pas/Twitter
Pri komaj 36 letih je preminil nekdanji litvanski reprezentant ter eden najbolj cenjenih tujcev, ki so v zadnjih letih igrali na Škotskem.

Nekdanji litvanski branilec Marius Žaliukas, ki je svoja najlepša lepa preživel pri škotski ekipi Hearts, je po kratkem boju s težko boleznijo tragično preminil v 37. letu starosti.

Žaliukas je tekom svoje bogate nogometne kariere branil barve številnih litvanskih klubov, nagloblji vtis pa je pustil v najmočnejši škotski ligi, kjer je kar sedem sezon branil barve ekipe Hearts, kateri je nekaj časa celo poveljeval kot kapetan, največji uspeh pa je dosegel leta 2012, ko je kot kapetan dvignil škotski pokal, medtem ko je bil leta 2010 celo izbran za nogometaša meseca.

Na Škotskem je eno sezono branil barve tudi tamkajšnjega velikana Rangers, v zgodovino lige pa se je zapisal kot eden izmed najbolj priljubljenih ter spoštovanih tujcev, ki so kdaj branili barve tamkajšnjih prvoligašev.

Eno sezono je preživel tudi pri angleškemu padlemu velikanu Leeds United, kjer je prav tako v eni sezoni zaradi svoje svojega truda ter požrtvovalne igre postal ljubljenec navijačev. Za izbrano vrsto Litve pa je zbral 25 nastopov, dosegel pa je tudi 1 zadetek.

Marius Žaliukas | Avtor: Profimedia Profimedia

Žaliukas morda res ni bil najbolj talentiran nogometaš na svetu, a je vse skupaj nadomestil s svojo srčnostjo, s katero je navduševal navijače vseh ekip, za katere je kdajkoli igral.

Številne so se mu tudi poklonile s čustvenimi zapisi na socialnih omrežjih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.