Šport > Nogomet
851 ogledov

Nogometni zvezdnik blestel v vojski: najboljši v generaciji, odličen strelec...

Heung Min Son Profimedia
Južnokorejski nogometni zvezdnik Son je ekspresno končal služenje vojske, kjer pa se je zelo izkazal.

Nogometaš Tottenhama in južnokorejski nogometni reprezentant Son Heung Min je odmor zaradi pandemije novega koronavirusa izkoristil za služenje vojske, dolžnost do domovine pa je 27-letni napadalec opravil v vsega treh tednih.

Na otoku Jeju, na katerem je v času svetovnega prvenstva leta 2002 bivala slovenska reprezentanca, se je v začetku aprila prijavil za vojaško usposabljanje, še prej pa je moral biti 14 dni v osami.

Heung Min Son | Avtor: Profimedia Profimedia

Južnokorejski moški sicer vojaški rok služijo 21 mesecev, a nogometašu Tottenhama tega ni bilo treba, opravil je le osnovno usposabljanje, ki je trajalo tri tedne, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. To skrajšanje si je zaslužil s tem, da je bil član reprezentance, ki je na azijskih igrah leta 2018 osvojila zlato kolajno.

Son je sicer že pred izbruhom epidemije novega koronavirusa končal sezono, saj si je na februarski tekmi proti Aston Villi poškodoval ramo.

Heung Min Son | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometni zvezdnik pa služenje vojaškega roka ni vzel zlahka, pač pa se je resnično izkazal, saj je bil na svečani prireditvi izbran za najboljšega izmed 157 vojakov njegove generacije.

Korejski marinci namreč tradicionalno vsako leto izberejo peterico najboljših novincev, ki so se tekom treninga izkazali z najboljšimi ocenami. Son je tako leta 2020 izmed vseh zbral najboljše ocene ter pristal na prvem mestu v generaciji. Izkazal naj bi se na vseh področjih, še posebej pa je blestel v ciljanju tarč, kjer zbral oceno 10/10.

Heung Min Son | Avtor: Profimedia Profimedia

Son naj bi tekom svojega tritedenskega roka opravil vse glavne kategorije, katere v Južni Koreji sestavljajo vaje s strelnim orožjem, borba z bajonetom, mečevanje, gasilske dolžnosti, borilne veščine ter prva pomoč.

Oficirji, ki so bili zadolženi za Sonovo urjenje, so bili polni hvale na račun svojega varovanca, katerega so opisali kot skromnega ter predanega vojaka, ki se ni nikoli skliceval na dejstvo, da je kapetan ter prvi zvezdnik njihove nogometne reprezentance.

"Kljub temu, da nisem aktiven kot marinec, upam, da bom po tej izkušnji postal močnejši in boljši nogometaš ter da me bo nepremagljivi duh moje vojske vodil v prihodnosti," je svojo izkušnjo pokomentiral južnokorejski nogometni zvezdnik.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.