Šport > Nogomet
26 ogledov

Nov mejnik za Ronalda

Cristiano Ronaldo Profimedias
Cristiano Ronaldo in soigralci so se na klubskem svetovnem prvenstvu prebili v finale. Portugalec je prišel do lepega dosežka.

Madridski Real je drugi finalist svetovnega klubskega prvenstva, ki poteka v Yokohami na Japonskem. V drugem polfinalu je Real z 2:0 (1:0) premagal Americo iz Ciudad de Mexica in se bo v nedeljskem finalu ob 11.30 po srednjeevropskem času pomeril z japonskimi prvaki Kashima Antlers.

Strelca za evropske klubske prvake sta bila danes Karim Benzema v 45. in Cristiano Ronaldo v 90. minuti. Portugalski zvezdnik je pred tem v prvem polčasu dvakrat zadel prečko, potem v nadaljevanju zapravil še priložnost s treh metrov, ko je z glavo meril premalo natančno. Kljub temu je nato prišel do velikega mejnika v svoji karieri, dosegel je 500. klubski gol. V dresu madridskega Reala je zabil 377 zadetkov, za Manchester United je bil uspešen 118-krat, za lizbonski Sporting pa se je pretkrat vpisal med strelce.

Madridčani se bodo za lovoriko v nedeljo merili z japonsko Kashimo, ki je v sredinem prvem polfinalu premagala Atletico Nacional s 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.