Šport > Nogomet
645 ogledov

Nov rekord v angleškem nogometu

Leah Williamson Profimedia
Severnolondonski derbi je poskrbel za največji obisk na ženskih ligaških tekmah.

Prvi severnolondonski derbi angleške nogometne super lige za ženske je prinesel nov rekord. Tekmo med Tottenhamom in Arsenalom si je v živo na stadionu Tottenhama ogledalo 38.262 ljudi. Gre sicer za objekt, ki sprejem 61.000 gledalcev.

Dvoboj se je končal z gostujočo zmago, topničarke so slavile z 2:0. Odločitev je padla v drugem polčasu. Najprej je mrežo domačih v 66. minuti po samostojni akciji in s strelom zunaj kazenskega prostora zatresla škotska reprezentantka in kapetanka Arsenala Kim Little, piko na i pa je v 82. minuti postavila trenutno ena boljših nogometašic na svetu Nizozemka Vivianne Miedema. 

Dominika Čonč Milanski derbi Šport Na derbiju med Milanom in Interjem dva 'slovenska' gola

Slednja drži nizozemski rekord v številu doseženih zadetkov za reprezentanco. Na 87 reprezentančnih tekmah je zabila 69 golov, zadnja dva proti Sloveniji ob domači zmagi evropskih prvakinj in svetovnih podprvakinj s 4:1. V moški konkurenci je prvi strelec Nizozemske v zgodovini Robin van Persie s 50 zadetki. 

Angleški rekord obiskanosti ženskih ligaških tekem sta imela sicer v lasti oba kluba iz Manchestra, srečanje med Cityjem in Unitedom si je na začetku te sezone ogledalo 31.213 gledalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nedavno si je reprezentančno tekmo med Anglijo in Nemčijo na stadionu Wembley ogledalo 77.768 ljudi.

Arsenal Ladies | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.