Šport > Nogomet
23 ogledov

Novi kiks Reala, Barcelona na minus 6

barcelona bayer pedro rodriguez messi
1/8
EPA
Villarreal je Realu pripravil hladno prho na svojem Madrigalu. Vodlilni klub lige se je v prestolnico vrnil le s točko, zdaj jih ima šest prednosti pred Barcelono. Lionel Messi je na tekmi z Granado zabil hat-trick in s 24 leti postal najboljši strelec Barcelone v zgodovini kluba (5:3).

Real Madrid je drugič v štirih dneh remiziral in tako na hitro zapravil štiri točke prednosti pred Barcelono, ki zdaj znaša šest točk. Villarrealov veteran Marcos Senna je v 82. minuti zabil s prostega strela za izenačenje, v naslednjih minutah pa so bili izključeni Sergio Ramos (drugi rumeni karton), Mesut Özil (neposredni) ter tudi Jose Mourinho (aplavdiranje sodniški odločitvi), ki se ni pojavil na tiskovni konferenci. Krasen zadetek za Real je sicer zabil Cristiano Ronaldo po dvojni podaji z Özilom.

"Napredovati moramo na precej področjih. Nismo živčni, vsako moštvo bi želelo biti v našem položaju. Še vedno imamo šest točk prednosti," je povedal Marcelo.

Messi s hat-trickom v zgodovino: 234. gol!

Lionel Messi je 60 let stari rekord Barcelone izenačil po 17. minutah igre, ko je brezhibno izkoristil podajo Isaaca Cuence in z volejem ter s pomočjo vratnice zabil drugi gol na tekmi proti Granadi. Svoj šov je nadaljeval tudi v drugem polčasu, ko je z mojstrskim lobom najprej presegel magično znamko, nato pa po podaji kasneje izključenega Daniela Alvesa preigral vratarja in iz težkega položaja zadel v zgornji kot Granadinega gola.

Barcelona je na Camp Nouu povedla iz praktično prvega napada, ko Cuenca tako kot pri golu Messija prodrl po levem krilu in podal na drugo vratnico, kjer je Messi z glavo našel Xavija Hernándeza, slednji pa je z volejem zabil za 1:0. Granada je nekajkrat nevarno zapretila že v prvem polčasu, na začetku drugega pa nepričakovano znižala izid, ko je po prostem strelu Gerarda Piquéja preskočil kapetan Diego Mainz.

Granada po 0:2 vstala od mrtvih

Stvari so se še dodatno zapletle v 62. minuti, ko je Daniel Alves na desnem boku najprej zaostal za prodirajočim Danielom Benítezom, nato pa ga povsem brez potrebe prijel in zrušil v kazenskem prostoru za najstrožjo kazen. Guilherme Siqueira ni grešil in Granada je šokantno izenačila. Šok je na Camp Nouu trajal vsega pet minut, saj je Messi po visoki žogi na robu prepovedanega položaja pobegnil branilcem in lobal vratarja gostov za svoj rekordni 233. gol, s katerim je z večnega prestola dokončno izrinil Césarja Rodrígueza.

Messi Barcelona Granada Liga BBVA Španija španska liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Rezervist Andrés Iniesta je kmalu po prihodu v igro zrežiral nov gol Barcelone, ko je v prostoru zaposlil Messija, odbitek po obrambi vratarja pa je v mrežo pospravil še en rezervist Cristian Tello, ki je le nekaj minut prej zapravil veliko priložnost za povišanje vodstva. Messi je po podaji Alvesa zaključil svoj hat-trick v 86. minuti, ko je preigral vratarja in mimo nekaj branilcev neubranljivo zadel v prazno mrežo.

Messi podrl svoj lastni rekord

24-letni Argentinec je tako zabil že 54 golov v sezoni 2011/12, s čimer je že dolgo pred koncem sezone popravil svoj rekordni lanski dosežek (53), rekord Césarja Rodrígueza pa je presegel na svoji 314. tekmi za katalonskega velikana. César, ki je igral v 40. in 50. letih prejšnjega stoletja, je za enako število zadetkov potreboval 354 tekem.

Praznično vzdušje je malce pokvarila stroga izključitev Alvesa, ko je Brazilca žoga po podaji s strani iz neposredne bližine zadela v roko, sodnik Teixeira Vitienes pa mu je pokazal drugi rumeni karton in Granadi prisodil še najstrožjo kazen. S "Panenko" jo je brezhibno še drugič zvedel Siqueira, rezultat pa se do konca ni več spremenil.

Španska liga, 29. kolo:

Villarreal : Real Madrid 1:1 (0:0)
Senna (83); Ronaldo (62)
RK: Ramos (85), Özil (86/oba Real Madrid)

Atletico Madrid : Athletic Bilbao 2:1 (0:0)
Falcao (50, 72); Martinez (90)

Valencia : Zaragoza 1:2 (1:1)
Hernandez (5); Apono (30/11-m, 78)
RK: Alvarez (21), Zuculini (89/oba Zaragoza)

Real Sociedad : Levante 1:3 (1:2)
Vela (6); Barkero (11), Kone (45), Torres (90)

Osasuna : Getafe 0:0

Barcelona : Granada 5:3 (2:0)
Xavi (4), Messi (17, 67, 86), Tello (81); Mainz (55), Siqueira (62, 89/obe 11-m)
RK: Alves (88/Barcelona)

Sporting Gijon : Mallorca 2:3 (1:1)
Colunga (38), Botia (66); Nunes (30), Nsue (46), Gimenez (77)

Četrtek ob 20.00:
Racing Santander – Sevilla
Real Betis – Espanyol

Ob 22.00:
Málaga – Rayo Vallecano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.