Šport > Nogomet
29 ogledov

"Novi predsednik naj nas pusti pri miru!"

Ljubijankić je nazadnje zadel prav na prijateljski tekmi, ko je postavil končni Žurnal24 main
Gol Zlatana Ljubijankića je minuli vikend povzročil plaz golov slovenskih reprezentantov po vsej Evropi. Napadalec Genta se je pred odhodom v Albanijo za Žurnal dotaknil tudi novega predsednika NZS.
Mislim, da je tudi ta tekma morda pravšnja, da si povrnemo nekaj samozavesti, ki smo jo izgubili po zadnjem porazu proti Gruziji. Kot sem rekel – zelo sem vesel, da sem tukaj in da se spet vidim s prijatelji.
Zlatan Ljubijankić

Na svoji četrti tekmi novega leta je Zlatan Ljubijankić prekinil svoj krajši strelski post pri belgijskem Gentu, njegovemu podvigu pa so na podoben način sledili še Milivoje Novakovič, Tim Matavž, Josip Iličić in drugi. "Zlajo", ki na reprezentančni gol čaka vse od avgustovske prijateljske tekme proti Avstraliji (2:0), se je pred odhodom v Albanijo za Žurnal dotaknil tudi velike tekme z Italijo. "Povsem realno lahko razmišljamo tudi o zmagi," je pred tekmo leta optimističen Ljubijankić.

Med vikendom ste odprli točo slovenskih golov po evropskih ligah. Kako ste zadovoljni s svojim stanjem pri klubu, se zdaj vračate na stara strelska pota?
Tako je. Trenutno sem zadovoljen s svojo formo, kot tudi s formo svoje ekipe. Borimo se za najboljša mesta, smo pri vrhu, tako da nimam nobenih težav. Zadovoljen sem tudi s svojo formo, tako da gre trenutno vse po načrtu.

Po zadnji reprezentančni tekmi (proti Gruziji, op. p.) ste se morali s soigralci posloviti v precej napetih okoliščinah. S kakšnim razmišljanjem se vračate v reprezentanco?
Vedno sem vesel, ko se dobimo z reprezentanco. Še posebej zdaj, ko je minilo res dolgo časa, se je spet lepo videti s fanti. Občutki so fenomenalni in mislim, da je tudi ta tekma morda pravšnja, da si povrnemo nekaj samozavesti, ki smo jo izgubili po zadnjem porazu proti Gruziji. Kot sem rekel – zelo sem vesel, da sem tukaj in da se spet vidim s prijatelji.

Kakšna so pričakovanja pred tekmo z Albanijo? Si želite izboljšati igro, zmago, ali le pozabiti na zadnji poraz?
Za prijateljske tekme ljudje govorijo, da rezultat ni pomemben, ampak mislim, da bi nam zmaga vseeno veliko pomenila. Res je, da nas potem že čez mesec dni čakata zelo pomembni, odločilni tekmi, toda vseeno …  Vemo, da vsak poraz prinese določene posledice, zato si želim, da bi to tekmo zmagali, saj lahko gremo na naslednji kvalifikacijski tekmi bolj sproščeni in samozavestnejši.

Tako kakovostnih igralcev naša reprezentanca še ni imela. Italijani trenutno niso v najboljši formi in mislim, da lahko povsem realno razmišljamo tudi o zmagi. Mislim, da imamo še posebej pred domačim občinstvom priložnost za zmago.
Zlatan Ljubijankić

Prijateljskih tekem torej ni?
Ne. (smeh)

Veliko reprezentančnih soigralcev je bilo aktualnih med januarskim prestopnim rokom. Koliko ste spremljali dogajanje? Je za reprezentanco bolje, da so za nekaj časa ostali v matičnih klubih, ali bi jim vseeno bolj privoščili prestop?
Normalno, da sem spremljal vse dogajanje. Kot sem že rekel, so vsi moji prijatelji. Mislim, da skoraj vsi igralci precej redno in dobro igrajo v klubih, tako da se bodo prestopi že zgodili. Morda se niso zgodili zdaj, v tem prestopnem roku, se bodo pa kdaj drugič. Mislim, da je za reprezentanco dobro, da imajo vsi igralci urejene stvari v klubih in lahko zdaj dajo vse za reprezentanco. Spremljam pa vse dogodke.

Zlatan Ljubijankić andraž kirm | Avtor: Reuters Reuters

Ste bili tudi vi kaj nervozni na zadnji dan prestopnega roka?
Ne, ne … Te zadeve prepustim drugim, sam pa hočem biti čim bolj osredotočen na svojo igro in na igro kluba. Normalno, imam tudi višje cilje, rad bi se kdaj preizkusil tudi v boljših ligah, ampak s tem se ne obremenjujem.

Omenili ste že, da je tekma z Albanijo pomembna priprava na obe kvalifikacijski z Italijo in Severno Irsko. Predvsem prva tekma z Italijo je verjetno ena večjih v zadnjih letih, vam misli že kaj uhajajo?
Seveda. Za Italijo vemo, da je ena izmed največjih reprezentanc na svetu. Mislim pa, da k nam prihaja v pravem trenutku, ko smo tudi sami najbolj kakovostni. Tako kakovostnih igralcev naša reprezentanca še ni imela. Italijani trenutno niso v najboljši formi in mislim, da lahko povsem realno razmišljamo tudi o zmagi. Mislim, da imamo še posebej pred domačim občinstvom priložnost za zmago. Res je, da malce že razmišljamo o tej tekmi, toda najprej nas čaka Albanija, nato pa se bomo osredotočili na ti dve tekmi.

Mislim, da kdorkoli bo prišel, mora vedeti, da ima tukaj dobro ekipo. Naj nas pusti pri miru, da lahko razmišljamo samo o nogometu.
Zlatan Ljubijankić

Spremljate dogajanje na Nogometni zvezi Slovenije ali ste od tega povsem ločeni?
Seveda se slišimo s fanti, toda o tej temi se ravno ne pogovarjamo. Spremljam medije, kolikor lahko, kaj preberem, kaj drugega pa … Po pravici povedano, me niti ne zanima. (smeh)

Z zdaj že bivšim predsednikom NZS se sicer niste najbolje ujeli. Bi imeli za njegovega naslednika, kdorkoli že bo, kakšen nasvet? Kaj si želite od njega?
Ne vem … Saj pravim, kaj preveč me ne zanima, ampak kdorkoli že bo, ga bodo izbrali ljudje, ki so za to določeni. Mislim, da kdorkoli bo prišel, mora vedeti, da ima tukaj dobro ekipo. Naj nas pusti pri miru, da lahko razmišljamo samo o nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.