Šport > Nogomet
22 ogledov

Novi trener tudi o zahtevi predsednika

Radomlje, Koper, Rodolfo Vanoli, Dejan Djuranović Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija je na tiskovni konferenci predstavila novega trenerja Rodolfa Vanolija.

Italijanski nogomeni strokovnjak je nekdanji trener Kopra, s katerim je nedavno osvojil slovenski pokal in superpokal.

Tudi takrat je ekipo prevzel v sklepnem delu kampanje in jo popeljal do dveh lovorik.

Tokrat bo imel podobno nalogo, saj ima Olimpija šest krogov pred koncem lepe možnosti, da si zagotovi naslov državnega prvaka. Za dosego tega cilja se bo morala ubraniti napadov branilcev naslova iz Maribora, ki na lestvici zaostajajo pičli dve točki.

"Zahvaljujem se predsedniku gospodu Mandariću za zaupanje. Šest tekem je odločilnih, vse bom naredil, da se klub vpiše v zgodovino. Določene zadeve in uspehe sem zastavil v Kopru, verjamem, da jih bom tudi v Olimpiji," je dejal Vanoli.

''Kot je predsednik zahteval''

"Nogomet je univerzalen jezik. V kratkem času ne morem spremeniti filozofije. Dve, tri zadeve je treba spremeniti. Želim si, da Olimpija ostane na vrhu lestvice. Kot je predsednik zahteval. Želim si, da bi Olimpija kot klub in mesto ostala na vrhu,'' je dodal italijanski strateg. 

Predsednik Milan Mandarić je bil na tiskovni konferenci prešerno razpoložen, priznal pa je, da si v bližnji prihodnosti želi manj druženja s predstavniki sedme sile. "Verjamem, da je to za nekaj časa zadnja novinarska konferenca. Ni bila težka odločitev. Njegovo navdušenje, želja sta me takoj osvojila. On bo vodil ključnih in velikih pet tekem. Po uspehu lahko nadaljuje delo dolgoročno. Verjamem, da sem sprejel pravo odločitev. To se bo pokazalo na koncu sezone. Zadovoljen sem," je dejal prvi mož Olimpije.

 
Komentarjev 1