Šport > Nogomet
25 ogledov

Olimpijo bo vodil stari znanec Prve Lige

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Prvi mož Olimpije Milan Mandarić je ustoličil novega trenerja zmajev.

Na klop ljubljanske Olimpije bo sedel italijanski trener Rodolfo Vanoli, ki že ima bogate izkušnje s slovenskim nogometom. V preteklosti je sedel na klopi Luke Koper, nazadnje še na začetku te sezone.

Italijanski strateg bo poskušal ljubljanski nogometni kolektiv popeljati do prve ligaške zvezdice po letu 1995 in tako prekiniti petletno prevlado nogometašev iz štajerske prestolnice.

Vanoli bo na klopi Olimpije ostal na konca letošnje sezone, v primeru obojestranskega zadovoljstva pa bi lahko podaljšal svojo pogodbo.

Razlika na lestvici le dve točki

Obeta se nam izjemno razburljiv zaključek prvenstva, saj ima Olimpija šest krogov pred koncem tekmovanja le dve točki prednosti pred aktualnimi prvaki iz Maribora

Novopečeni trener bi lahko ognjeni krst doživel že v soboto, ko bo v Stožicah gostovalo Krško, čeprav naj bi zmaje na tekmi 31. kroga vodil drugi pomočnik Dejan Kopasić.

Kadrovski tsunami

Vanoli je na klopi Olimpije nasledil Marka Nikolića, ki ga je odnesel rasistični škandal na ligaški tekmi z Zavrčem.

Predsednik Mandarić je po odhodu trenerja odslovil tudi športnega direktorja Ranka Stojića in tako dodobra prevetril vodstveni kader ljubljanskega kluba. Za nameček je odšel tudi prvi pomočnik Radoje Smiljanić.

 
Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:56 22.april 2016.

    Hočemo KEKA !!!

  • Lavdan 15:10 22.april 2016.

    Ta jih bo klel in zmerjal v italijanščini, pa ga nihče ne bo razumel. Jugo kletvice pozna že ves svet in jih takoj kaznujejo.