Šport > Nogomet
22 ogledov

Novica leta: Barça poslala ponudbo za Handanovića!

Denis Handanović Inter Milan Atalanta Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Z Apeninskega polotoka prihajajo neverjetne vesti za slovenski nogomet. Po poročanju Sky Sport 24 je na mizo Interja prišla ponudba Barcelone, težka 30 milijonov evrov, s katero si Katalonci v svoje vrste želijo pripeljati - Samirja Handanovića!

Vse od časov Branka Oblaka, Srečka Katanca in Zlatka Zahovića slovenski reprezentanti čakajo na poziv v katerega izmed evropskih velikanov. Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović se je pred letošnjo sezono odzval klicu Interja, a po poročanju Sky Sporta 24 bi ga lahko v kratkem čakala še stopnička višje.

Štirikratni evropski in aktualni španski pokalni prvak Barcelona naj bi v iskanju naslednika Víctorja Valdésa, ki je sredi sezone naznanil, da ne namerava podaljšati pogodbe, na naslov Handanovićevega kluba poslala ponudbo "težko" 30 milijonov evrov.

Inter naj bi v zameno zahteval tudi čilskega krilnega nogometaša Alexisa Sáncheza, čeprav spletna stran Fcinternews.it umirja žogico in pravi, da do pravega kontakta Handanovićevih zastopnikov z Barcelono še ni prišlo, da pa ljubljanskemu vratarju in nekdanjemu kapetanu godi zanimanje Kataloncev.

Barcelona potrebuje dobrega vratarja

"Za Handanovića Inter ni dobil uradnih ponudb. Do sedaj ni bilo nič konkretnega, čeprav vem, da ga ima Barcelona za najboljšega vratarja na svetu, ki bi lahko storil ta korak in Interju zapustil 30 milijonov evrov. S strani Interja Handanović sicer ni na prodaj," je povedal novinar Sky Sports Gianluca Di Marzo.

Barcelona vse od Valdésove napovedi, da ne bo podaljšal pogodbe z Barcelono, ki se mu sicer izteče ob koncu naslednje sezone, mrzlično dela na projektu iskanja Katalončevega naslednika. Najbolj pogosto sta se sicer omenjali imeni Marca-Andréja ter Stegna (Borussia Mönchengladbach) in Vicenteja Guaite (Valencia).

Handanović Barcelona fotomontaža vratar | Avtor: EPA/Žurnal24 EPA/Žurnal24

Zlato žogo "podelil" Messiju

V letošnjem glasovanju za FIFA zlato žogo je takrat še kot kapetan Slovenije Handanović največ točk namenil prav Barçinemu zvezdniku Lionelu Messiju, ki ga je uvrstil pred Cristiana Ronalda (Real Madrid) in Argentinčevega soigralca na Camp Nouu Xavija Hernándeza.

O zanimanju Barcelone so italijanski mediji sicer poročali že februarja. Handanović je k črno-modrim po osmih sezonah pri Udineseju (vmes je bil posojen TrevisuLaziu in Riminiju) za enajst milijonov evrov prestopil ob koncu lanske sezone. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.