Šport > Nogomet
869 ogledov

Novo o 24-letniku, ki se je zgrudil na tekmi v Vidmu

Ndicka Profimedia
Branilec Rome je izven življenjske nevarnosti, sodeč po prvih zdravniških preiskavah pa ni doživel srčnega zastoja.

Mladi nogometaš Rome Evan Ndicka je zunaj smrtne nevarnosti. Potem ko se je 24-letnik na nedeljski tekmi v Vidmu v 72. minuti prijel za prsi in zgrudil na tla, so pri Romi sinoči preko družbenih omrežij sporočili, da se počuti bolje. Kot poroča Sky Sport Italia, so prvi pregledi pokazali, da Ndicka ni doživel srčnega infarkta, kot so se sprva bali.

Potem ko je sodnik nedeljsko tekmo 32. kroga italijanskega nogometnega prvenstva med Udinesejem in Romo (1:1) prekinil, ko se je v 72. minuti na igrišču v Vidmu zgrudil nogometaš Ndicka, je s 24-letnikom vse v redu.

Evan Ndicka Serie A Šport Drama v Vidmu, tekma prekinjena zaradi infarkta 24-letnega igralca

Pri Romi so preko družbenega omrežja X že sinoči zapisali, da je cela ekipa odšla v bolnišnico na obisk k Ndicki: "Evan se počuti bolje in je dobre volje. Ostal bo v bolnišnici na nadaljnjih opazovanjih. Forza Evan!"

Italijanska tiskovna agencija Ansa pa je po tekmi poročala, da je Ndicka zunaj smrtne nevarnosti.

Prvi zdravniški pregledi so pokazali, da Ndicka ni utrpel srčnega infarkta, kot so se sprva bali, poroča italijanski Sky Sport. Kljub temu je noč preživel v bolnišnici na nadaljnjem opazovanju.

Tekmo med Udinesejem in Romo bodo nadaljevali od 73. minute - od trenutka, ko je bila prekinjena. Zadnjih 17 minut zaradi predpisov ni mogoče odigrati v prvih 24 urah po incidentu, medtem ko Romo ta teden čaka dvoboj evropske lige proti Milanu. Izid te tekme bo ključen pri določanju, kdaj lahko Udinese in Roma končata tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.