Šport > Nogomet
108 ogledov

Rimski derbi pod drobnogledom preiskovalcev

Epa
Pristojni organi v Italiji bodo preučili navijaško skandiranje na tekmi domačega prvenstva med Romo in Laziem.

V vodstvu italijanskega elitnega nogometnega prvenstva serie A so preiskovalce italijanske nogometne zveze (FIGC) zaprosili za nadaljnjo preiskavo domnevnega rasističnega skandiranja navijačev med sobotnim burnim rimskim derbijem Roma - Lazio, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Derbi je dobila Roma z 1:0.

Spopad navijačev v Rimu pred derbijem Šport Navijači podivjali, grozljiv spopad sredi večnega mesta

Tarča navijaškega zmerjanja in zbadanja sta bila temnopolta igralca, belgijski napadalec Rome Romelu Lukaku in francoski vezist Lazia Matteo Guendouzi.

Ob tem bodo preiskovalci preverili tudi sporne vzklike navijačev Lazia, ki rivalski klub Romo označujejo za "židovskega".

Sandi Lovrić Tik pred Eurom Šport Šok za Keka! Enega ključnih členov reprezentance z igrišča odnesli na nosilih

Pod drobnogledom se je znašel tudi igralec Rome Gianluca Mancini, ki je po tekmi mahal z zastavo, na kateri navijače Lazia enačijo s podganami.

Mancini je pograbil zastavo, na kateri je bila upodobljena črna podgana na barvah Lazia, sinje-modri in beli, ter se mahajoč s sporno zastavo sprehodil mimo navijaških tribun na olimpijskem stadionu.

 | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.