Šport > Nogomet
97 ogledov

O Palibrku: "Zabil nam je gol s centra"

uroš palibrk milan
1/8
Osebni arhiv
Uroš Palibrk je mladenič, ki ga je pred nekaj leti iz prostranega morja kranjskih talentov pot zanesla v veliki Milan, ki ga je pred tedni za pol leta posodil na Reko. "Moj idol je Ronaldinho. Videl sem ga v Milanellu. Z žogo je delal čudeže, pravi čarovnik," meni Gorenjec.

"Milan je čudovit klub. Vsak dan v Milanellu je bil božji dar," razlaga kmalu 20-letni Uroš Palibrk, dete kranjskega Triglava, ki se je s 16 leti poleti 2008 odpravil k velikemu Milanu. Eno sezono je igral za kadete, dve za mlado ekipo, kjer se je dokazoval tudi zdajšnji član prve ekipe Aleksander Merkel. Na kratko se je nato pomudil pri tretjeligašu Viareggiu, pred tedni pa se je Kranjčan, ki ga odlikujeta predvsem dober udarec in preigravanje, dogovoril za posojo s hrvaškim prvoligašem Rijeko.

"Pri Triglavu sem v kategoriji U-14 in kadetov polnil nasprotne mreže, kar ni ostalo neopaženo. Bil sem na nekaterih taborih v Angliji in Italiji, nato pa sta me agenta Predrag in Marko Naletilić odpeljala v Milano," razlaga mladenič, ki najraje igra na položaju desne polšpice ali za prvim napadalcem. Rečani so si ga dodobra zapomnili že pred leti, ko je bil najboljši strelec znamenitega turnirja mlajših kategorij, imenovanega Nereo Rocco. Palibrk je bil njegov najboljši strelec, Milan pa je Rijeko premagal s 4:0 z dvema Kranjčanovima goloma. "Kako bi ga pozabil, ko pa nam je zabil zadetek s centra," težav s spominom nima Palibrkov vrstnik in vezist Rijeke Diego Živulić. Sicer pa Uroša kličejo tudi "kranjski Messi".

"Najboljši je Lionel Messi, moj idol pa je Ronaldinho. Videl sem ga v Milanellu. Z žogo je delal čudeže, pravi čarovnik," je navdušen prijatelj Josipa Iličića, na katerega je globok vtis napravil tudi Zlatan Ibrahimović: "Prebija vse obrambne zidove. Ni takšen, kot ga prikazujejo mediji. Nasprotno, sproščen je in dostopen, vselej nasmejan." Palibrka pogodba z Milanom veže še za leto in pol, izziva na Reki, kjer ima v Damirju Čehiču slovensko družbo, pa se veseli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.