Šport > Nogomet
2901 ogledov

Ob slovenski meji: Navijači tepli goste, napovedovalec žalil sodnika

Nogometna žoga
Zanimivo dogajanje na tekmi povsem blizu Slovenije.

V času ko zaradi odločitve vlade o zajezitvi epidemije koronavirusa slovenske nogometne zelenice samevajo, je bilo zelo vroče na tekmi tik za slovensko mejo. V naselju Hum na Sutli sta se v hrvaški nižjeligaški konkurenci pomerila domača NK Straža in ŠNK Banovac iz Gline, dvoboj pa je bil predčasno zaključen zaradi neredov.

Tekma je bila zelo pomembna za obe ekipi, saj je šlo za derbi začelja v četrti ligi. Napeto je bilo tako že vse od prvega sodniškega žvižga, sodnik Marko Matijašec pa je že v prvem polčasu pokazal štiri rumene kartone. Prava norišnica pa se je začela po uri igre. Glavni delilec pravice je takrat zaradi drugega rumenega kartona izključil Tina Brezinščaka, neimenovani službeni napovedovalec pa je preko ozvočenja sodniku vpil: "Pič.a ti materina!" 

A tu se je vse skupaj šele začelo. V 77. minuti je sodnik moral prekiniti tekmo ob vodstvu gostov z 2:1. Zavladal je pravi kaos. Najprej je gostujoči nogometaš Dorijan Gomaz prejel rdeči karton zaradi namernega udarca v tekmečeva prsa, na kar se je odzval domači igralec Borna Vidiček, ki je sicer že prej zapustil igro. Pritekel je s klopi za rezervne nogometaše in po zapisu delegata Miroslava Bugarinovića udaril Gomaza.

nižjeligaški nogomet, Srbija Video Šport Tekma v Srbiji postavila rekord, končana po petih sekundah

Gledalci, ki zaradi epidemioloških ukrepov sicer niso bili na stadionu, a so dvoboj spremljali z bližnje vzpetine, so se nato vključili v dogajanje. Po zapisih v hrvaških medijih so preskočili zaščitno ogrado, eden izmed njih je napadel gostujočega igralca, drugi pomočnika trenerja. 

"Znane so že kazni za incident. Gomaz je dobil šest tekem suspenza, Vidiček tri. Pričakuje se še dodatna kazen za oba kluba, še zlasti za Stražo kot organizatorja tekme," so zapisali pri Index.hr.

Video Šport Sodnik tako bežal z nogometne tekme

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.