Šport > Nogomet
22 ogledov

Obafemi Martins odločil ligaški pokal

1/18
Žurnal24 main
Nogometaši Birminghama so po katastrofalni napaki Arsenalove obrambe v zaključku tekme osvojili angleški ligaški pokal (Carling Cup). Junak na strani modrih: Obafemi Martins.

Nogometaši Birminghama, ki so že v drugi minuti tekme ostali brez enajstmetrovke, potem ko je stranski sodnik neupravičeno pokazal, da je nogometaš modrih Lee Bowyer v prepovedanem položaju, so v vodstvo prešli v 28. minuti tekme. Nikola Žigić je po prvem kotu modrih na tekmi tik pred vratarjem Wojciechom Szczesnyjem z glavo preusmeril udarec Rogerja Johnsona, ki je prav tako sprožil z glavo, in na semaforju Wembleyja je pisalo 0:1. Londončane je v igro s pravim evrogolom vrnil Robin van Persie, ki je v kazenskem prostoru z volejem izkoristil lepo podajo Andreja Aršavina. Vratar Birminghama Ben Foster je žogo s pogledom lahko le pospremil v mrežo.

Drugi polčas ni ponudilo toliko golov kot prvi in ko je že kazalo, da bodo odločali podaljški, je v 89. minuti tekme po katastrofalni napaki obrambe Arsenala – natančneje branilca Laurenta Koscielnyja in vratarja Szczesnyja, ki se nista znala sporazumeti, kdo bo izbil oz. ujel žogo – zadel Obafemi Martins. Nigerijcu ni bilo težko izkoristiti napake domače obrambe, potem ko mu je žoga prišla pod noge, vrata topničarjev pa so bila prazna.

 

Arsenal tako tudi po petih letih in devetih mesecih še vedno ostaja brez nove lovorike v svoji vitrini. Kako zelo so si tokrat želeli zmage, pove tudi dejstvo, da se je Koscielny po tekmi pošteno razjokal.

 

Ligaški pokal (Carling Cup), finale:

Arsenal : Birmingham City 1:2 (1:1)
Van Persie (39); Žigić (34), Martins (89)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.