Šport > Nogomet
64 ogledov

Oblak izgubil živce in udaril tekmeca

jan oblak Profimedias
Slab začetek sezone je načel živce tudi izjemnemu slovenskemu vratarju.

Atletico Madrid, med drugim tudi finalist lige prvakov v minuli sezoni, v špansko prvenstvo ni krenil po željah. V prvih dveh kolih je najverjetneje pričakoval šest točk, a colchonerosi so z dvema remijema osvojili le dve točki. Včeraj so z 0:0 remizirali na gostovanju pri Leganesu.

"Če bomo nadaljevali na takšen način, se bomo na koncu borili za obstanek. Jezni smo. Moramo reagirati, v nasprotnem primeru bomo vse izpustili iz rok. Moramo se znova najti. Sam se počutim dobro, vendar mi manjka nekaj pravega ritma. Delam na tem, da se vrnem na svojo raven," je bil po novem neodločenem izidu razočaran prvi napadalec Atletica Antoine Griezmann, ki je tudi sam na tekmi z Leganesom zamudil nekaj priložnosti.

"Nikakor nam ne uspe realizirati priložnosti, ki si jih ustvarimo. Na prejšnjih tekmah smo zadevali iz precej manj priložnosti. Moramo ostati mirni, še naprej moramo delati. Zadovoljen sem z delom svojih igralcev," pa je dejal trener Diego Simeone.

Med tistimi, ki ob trenutnih rezultatih ne ostajajo mirni, je tudi slovenski vratar Jan Oblak. Tega je v 76. minuti tekme sprovociral nalet Leganesovega napadalca Miguela Ángela Guerrera, Slovenec, ki sicer ni znan po takšnih potezah, mu je namenil brco, ta pa je v Španiji dvignila kar nekaj prahu. Na Oblakovo srečo sodnik poteze ni videl, zanjo pa bi lahko vratar prejel rdeči karton, Leganes pa enajstmetrovko.

 
Komentarjev 2
  • Gigiiinjo 16:56 28.avgust 2016.

    nep. pravila so se spremenila. ni več rdečega kartona za golmana in penal hkrati. penal in rumeni to pa ja.

  • gogi3 15:45 28.avgust 2016.

    Če Oblak ne bi odskočil, bi Guerrera dobil direktni rdeči karton.