Šport > Nogomet
15 ogledov

Oblak je izpustil trening

Jan Oblak Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Stožicah v skoraj polni postavi opravila prvi pravi trening pred sobotno tekmo s Švico v Baslu v sklopu kvalifikacij za Euro 2016. Manjkal je le vratar Jan Oblak, ki bo po besedah iz slovenskega tabora počival tudi v sredo.

Eden tistih, ki je te dni žel največ pozornosti, je bil Robert Berić, zdaj že nekdanji član dunajskega Rapida in novopečeni napadalec francoskega St. Etienna. "Za sabo imam res super sezono. Ampak odločil sem se za nov korak. Videli bomo, iz kakšnega testa sem. Prišel sem v novo sredino, novo ligo. Bomo videli, kaj bo," je o prestopu dejal Berić, ki se je ozrl tudi na dvoboj s Švico.

Ta na lestvici skupine E, v kateri vodi Anglija, tretjeuvrščeni Sloveniji beži za tri točke. Na prvi medsebojni tekmi so izbranci Srečka Katanca premagali čvrstega tekmeca. "Prihajajo tekme, ki so zelo pomembne, vsaka točka je zelo pomembna. Ta tekma s Švico ... Vemo, da bi bilo super, da bi zmagali. Vemo pa tudi, da so Švicarji zelo kakovostni. Treba jih bo dobro analizirati in se dobro pripraviti," meni Berić. Kako pa bi najlažje slovenski napadalci ukanili švicarsko obrambo? "Zagotovo bomo morali poskušati s kakšnimi podajami v sredino. Ampak najprej jih moramo analizirati in ugotoviti najšibkejše točke," še pravi Krčan.

Ob dejstvu, da Milivoje Novaković na Japonskem nima več tako zajetne minutaže, mnogi domnevajo, da je napočil čas za Berića v slovenskem napadu. "Poglejte, nisem jaz tukaj, da o tem odločam. Zato je tukaj selektor. Ne moremo reči, da Milivoje ni dober igralec. To je brez zveze. Videli smo, kako dobro je igral proti Angliji. Pač, imamo ljudi, ki so postavljeni, da sprejemajo takšne odločitve," je odvrnil Berić.

Še vedno pa je eden ključnih in zacementiranih igralcev slovenske obrambe Boštjan Cesar. Tudi on meni, da je treba ugotoviti, kje so šibke točke tekmeca, čeprav poudarja osredotočenost na lastno vrsto. "Vemo, da je Švica ena od favoritov, tudi lestvica to govori. Toda moramo gledati nase, se osredotočati nase, s selektorjem pogledati tudi kaj so tekmečeve šibke točke in ga poskusiti presenetiti," meni Cesar.

Slovenska vrsta, ki bo jutri vadila dvakrat, in sicer obakrat v Lescah, bo v tej akciji igrala dve kvalifikacijski tekmi. Prva v Baslu bo na sporedu v soboto ob 20.45, tri dni pozneje pa se bodo Slovenci v Ljudskem vrtu pomerili z Estonci. Po šestih krogih je na vrhu skupine E Anglija z 18 točkami, sledi ji Švica z 12, tretja je Slovenija z devetimi, četrta Estonija s sedmimi, peta Litva s šestimi in zadnji San Marino z eno točko.

Slovenci so proti Švici doslej igrali osem uradnih tekem, od tega so dosegli dve zmagi, neodločen izid in pet porazov, proti Estoniji pa imajo pet zmag, remi in dva poraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.