Šport > Nogomet
15 ogledov

"Lahko sem najslabši, če osvojimo tri točke"

Valter Birsa EPA
Slovenski reprezentant je pred tekmama s Švico in Estonijo v izvrstni formi.

Valter Birsa je bil po prihodu na zbor reprezentance pod drobnogledom medijev, saj je v nedeljo zvečer z dvema asistencama in prekrasnim golom s prostega strela Chievo popeljal do visoke zmage nad Laziem (4:0). V letošnji sezoni je Šempetrčan na zgolj dveh tekmah vpisal dva zadetka in kar tri podaje.

"Sedaj je vse super, ekipa deluje super. Pogled z vrha lestvice v Italiji je zelo dober. Imamo sicer težak razpored, toda začeli smo odlično. Čakata nas Juventus in Inter in če še tam uspemo osvojiti kakšno točko, potem bo to super. Zakaj bi se ustavili?" je dejal Birsa, ki je imel med na sezono pripravami sicer manjše probleme s kolenom.

Slovenski navijači seveda upajo, da bo Birsa formo zadržal do sobotnega gostovanja Slovenije v Švici in še do tekme z Estonijo, ki bo na sporedu nekaj dni kasneje v Ljudskem vrtu. "Upam, da odigram najslabšo tekmo v karieri, če bomo odnesli tri točke. Treba se je spočiti in dobro pripraviti, da nam bo v soboto steklo. Švico poznamo, ima odlične igralce. Toda, saj smo jih že premagali. Kaj bo ta tekma pomenila, bomo videli na koncu kvalifikacij," je srečanje napovedal ofenzivni vezist.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.