Šport > Nogomet
18 ogledov

Oblak nazaj z brezhibno tekmo

jan oblak atletico liga prvakov Profimedias
V minuli sezoni tretja ekipa Španije je s slovenskim reprezentantom v vratih v Šanghaju premagala domačega prvoligaša SIPG (0:3).

Jan Oblak se je vrnil v prvo postavo Atlético Madrida in ohranil nedotaknjeno mrežo na prijateljski tekmi proti ekipi Shanghai SIPG, za katero je pred tedni odmevno podpisal ganski reprezentančni napadalec Asamoah Gyan.

Antoine Griezmann je z zadetkoma v 9. in 25. minuti sam poskrbel za lepo prednost, ki jo je z glavo v 46. minuti na končne tri zadetke povišal Fernando Torres. To je bila zadnja tekma Atlética na azijski turneji, domači navijači pa so bili še posebej veseli zaradi debija kitajskega nogometaša Xu Xina, ki je dobil prve minute v članski ekipi Diega Simeoneja

Oblak ni imel veliko dela, pred njim pa je tekmo začel tudi novi branilec Stefan Savić. Atlético je poleg zadetkov zatresel tudi okvir gola domačinov, ki so prvi polčas zaključili brez prave priložnosti. Po tem, ko je Yannick Carrasco na začetku drugega polčasa zaposlil Torresa za tretji gol večera, je imel SIPG v 50. minuti svojo najlepšo priložnost na tekmi. Lin je ostal sam pred Oblakom, toda slovenski reprezentant je žogo uspel odbiti v kot. 

Škofjeločan je tekmo končal brez prejetega zadetka in zdaj bo z ekipo odpotoval nazaj v domači Madrid, kjer bodo rdeče-beli nadaljevali s pripravami na novo sezono. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.